imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az új iPadek már a küszöbön állnak


Akár már a jövőhéten érkezhetnek a várva-várt táblagépek a legújabb beszállítói értesülések szerint. Mindeközben pedig négy új, eddig ismeretlen iPad azonosító bukkant fel egy adatelemező cég naplójában Cupertino körül. Véletlen lenne? Aligha…

A MacRumorsnak adta le a fülest egy „megbízható anonim elemző”, aki saját adataiból arra következtet, hogy az új iPadek akár már a jövőhéten debütálhatnak. A forrás szerint a március 20-25-ig terjedő időszak a legvalószínűbb a bemutatásra. Na, most három lehetséges forgatókönyv képzelhető el.

ipadpro

1) Igaza van a forrásnak, és nem lesz keynote-szerű esemény, csak csendben tolják ki az új gépeket egy sajtóközlemény kíséretével. Ebben az esetben valószínűleg mindenki tévedett a frissítés volumenéről: nem lesz piros iPhone, és szupermenő iPad sem, csak egy kis ráncfelvarrás a meglévő gépeken.

2) Igaza van a forrásnak, és lesz keynote. Ebben az esetben minden eddiginél később küldené ki a meghívókat az Apple, azok ugyanis 11-12 nappal a tavaszi esemény előtt már meg szoktak érkezni. Ha így lesz, akkor a lehető legközelebbi jövőben ki kell küldeniük a meghívókat. Azt mégsem lehet csinálni a sajtóval, hogy „szevasztok, holnap gyertek majd, lesz új iPad meg minden…”

3) A forrás téved, nem a jövő héten lesz a bemutató. Egyelőre ez a forgatókönyv tűnik legvalószínűbbnek. Ebben az esetben még egy kicsit tovább kell várni, remélhetőleg a jövő hónapnál nem tovább.

ipad

Az viszont már biztos, hogy valami nagyon készülődik, hiszen az új termékekről most már empirikus bizonyíték is van. A Fiksu mobil marketing ügynökség adataiban négy új iPad azonosító is felbukkant. Ez viszont nem jelenti feltétlenül, hogy négy teljesen különböző modellre kell számítanunk. A WiFi only és a WiFi + Cellular verziók rendszerint eltérő azonosítókat kapnak, ez alapján elképzelhető, hogy csak két, vagy három új iPadet érzékelt a cég.

Az azonosítók a következők:

  • iPad 7,1
  • iPad 7,2
  • iPad 7,3
  • iPad 7,4

Összevetve a meglévő, friss iPad azonosítókkal, látható az elnevezések mögötti logika:

  • 12.9-inch iPad Pro (Wi-Fi) – iPad 6,7
  • 12.9 inch iPad Pro (Cellular) – iPad 6,8
  • 9.7-inch iPad Pro (Wi-Fi) – iPad 6,3
  • 9.7-inch iPad Pro (Cellular) – iPad 6,4

 

ipadprocover2

A Fiksu körülbelül 40 ismeretlen készüléket azonosított, ez szerintük nagyjából pont az a szám, ami egy hónappal a bemutató előtt reális. A használati adatok mindegyike Cupertinóból és környékéről származik, ami szintén erősíti a sejtést, hogy az új modellek tesztpéldányairól lehet szó.

Legutóbb a Mac Otakara jelentkezett értesülésekkel, összefoglaló cikkünkben ezt írtuk az ő várakozásaikról iPad téren:

Az iPadek terén is lesz mit várni. Ha beigazolódik a jelentés, akkor akár négy új táblagép is érkezhet hamarosan. Egyrészt frissül majd a meglévő 9,7 inches és 12,9 inches iPad Pro. Másrészt a 2015 szeptemberében bemutatott iPad mini 4-et leválthatja egy 7,9 inches új modell. Végül pedig – és ez lesz majd a nagy was ist das – debütálhat az iPhone 8 technológiáinak előőrse, egy 10,5 iches iPad Pro személyében. Ez fizikai méreteiben megegyezik majd a 9,7 inches jelenlegi modellel, viszont a káva nélküli kialakításának köszönhetően nagyobb kijelzőt kap majd, és a pletykák szerint a Home gomb is eltűnhet róla.

iPad no Home gomb

A techblog akkor még piros iPhone 7-ről és 128 gigás SE-ről is regélt, ezekről egyelőre nincsenek további információk. A 4 különböző iPad típus viszont a mostaniak fényében simán elképzelhető.

Forrás: MacRumors és 9to5mac

A képek csak illusztrációk.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!