imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az új iPhone 6 háttérkép története. Le is töltheted!


Az iPhone bemutatása után megjelenő iOS 8 GM verzióban pár új háttérkép is megjelent. Ezek közül az egyik a Tejutat ábrázolja egy havas hegycsúcs felett. Úgy tűnik, ez lesz az iPhone 6 alapértelmezett háttérképe, ma pedig megjelent pár érdekesség a fotóval kapcsolatban.

A környezetemben elég sokan használják az iOS verziók alapértelmezett háttérképeit, és a legtöbb felhasználó általában a rendszerben elérhető képek közül választja ki a hátterét. Valószínűleg Espen Haagensen is ezt fogja tenni. A különbség köztünk és közte az lesz, hogy az alapértelmezett háttérkép a saját fotója lesz, melyet Norvégiában készített.

Espennel Michael Steeber, a 9to5Mac egyik munkatársa készített egy interjút a képpel kapcsolatban, melyet tavaly decemberben készített a fotós egy sítúra alkalmával.

Minden évben felvonatozunk a hegyekbe, majd 5-6 órát síelünk, hogy eljussunk a Demmevass kunyhóhoz. A kunyhó nagyon távol esik mindentől, és egy gleccser közelében található.

Espenék a kunyhóban általában tradicionális norvég karácsonyi ételeket készítenek, ott töltik az éjszakát, majd másnap hazavonatoznak. Saját bevallása szerint gyakran fotózza az éjszakai égboltot és a csillagokat, viszont most először vitt magával a kunyhóhoz nagylátószögű objektívet és rendes állványt is.

Aznap este elég fényesen világított a Hold, így nem igazán látszódott a Tejút, viszont az égitest egyszer eltűnt a felhők mögött, ekkor sikerült elkészíteni ezt a képet, mely egy sorozat egyik tagja. Az eredeti fotón látható a Demmevass kunyhó is, ezt azonban kiretusálták a háttérképről. Espen a 500px-re töltötte fel a képet, s noha az Apple sosem árulta el, hogyan jutottak el hozzá, valószínűsíti, hogy itt találtak rá a fotóra.

iOS 8 háttérkép

Néhány hónapja keresett meg az Apple, hogy licencelni szeretnék a képet, akkor még nem széles körű használatra. Majd júliusban újra megkerestek, hogy módosítanák a licencet. Keddig én sem tudtam, hogy pontosan mihez szeretnék felhasználni a képet. Egy kollégám hívott fel miközben nézte a prezentációt.

Handras tegnap beszerezte a lezárt képernyőkön látható virágos képet:

A tegnapi napomat teljesen feldobta egy egyszerű háttérképcsere. Tudom hülyén hangzik, de valamiért iszonyatosan bejön a “Hero” háttérkép amit az Apple is választott az iPhone 6 lezárt képernyőire. Teljesen más érzés lett bekapcsolni az iPhone 5s-t is, még akkor is ha valamilyen értesítés miatt elmosódva látszik csak a háttérben. Itt van, tőlünk most le is tudjátok tölteni, próbáljátok ki ti is, hogy mutat a telefonotokon. :)

A Tejutat ábrázoló háttérképet innen, a virágosat pedig innen tudjátok letölteni 4,0″-es iPhone-okra.

Forrás: 9to5Mac. A borítókép és a fotók eredetije: Espen Haagensen.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!