imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Az új iPhone-ok kamerái: tripofóbia és mémzuhatag


Az iPhone 11 kamerái kapcsán egy új fóbia lepte el az internetet, de szerencsére a mémgyárak is erős napjaikat élik.

Az új iPhone-ok kamerái fantasztikus dolgokra képesek, és még a külföldi teszteknél is jobban várjuk, hogy magunk is lőhessünk pár képet velük. A rossz fényviszonokban azt várjuk, hogy legalább utolérje a piac elejét, de kicsit előzzön is, míg videóban tényleg profi szintre emelkedhet az iPhone 11 Pro és az iPhone 11 Pro Max. Ezekről biztosan csak szeptember 20 után tudunk beszélni, addig marad témának a design.

Az a terület, ami a megosztóbb terület gyakorlatilag minden új termék bevezetésénél. Olyan nincs, hogy valami mindenkinek tetszik, a negatív kommentek pedig mindig hangosabbak. Ez természetes, és nincs is vele baj. A mostani design legnagyobb kifogása azonban már-már tragikomikus.

Hallottál már a Tripofóbiáról?

Valószínűleg nem. Ez egy olyan félelem, amit 2005-ben fogalmaztak meg először, és hivatalosan ugyan nem ismernek el, az elmúlt 24 órában azonban egyre hangosabb tőle a Twitter. A hiányos magyar Wikipedia oldalról idézve:

Emberek ezrei állítják, hogy rettegnek az olyan tárgyaktól, melyen apró lyukak találhatóak, mint például a méhkaptárok, hangyabolyok vagy akár a frissen hullott hó, melyet vízcseppek által mart lyukak tarkítanak. Arnold Wilkins és Geoff Cole – akik az elsők közt vizsgálták ezt a fóbiát – azt állítják, hogy a szervezet által kiváltott reakció biológiai undoron alapul, nem pedig tanult, kulturális félelmen.

Vagyis számukra az alábbi képek magát a horrort jelentik. Ők gyorsan scrollozzanak tovább!

Ezreknél többen állítják jelenleg a Twitteren, hogy bennük bizony az új iPhone kamera design félelmet vagy épp undort kelt. Mintha picit túl lenne lihegve egy árnyalattal a téma. Ilyenkor felmerül bennem a megannyiszor hangoztatott kérdés: te hányszor nézel rá a telefonod hátlapjára? Ha ugyanúgy vastag tokban hordod, mint én, akkor valószínűleg kb. soha. Ne is nézz bele, nehogy elkapd a kórt! Mindegy is, vásárláskor persze szempont a kinézet, mégha utána el is felejtjük.

Természetesen nem szeretnénk semmilyen fóbiából vagy mentális betegségből viccet csinálni, ugyanakkor az tényleg humoros, hogy az Apple termékek kapcsán mennyivel nő egy ilyen csoport száma. Valószínűleg Cupertinóban külön team mérlegeli, hogy 1-1 lépés milyen csoportokat triggerel, és még Dr. Strange sem találna egyetlen forgatókönyvben sem üres halmazt. Ha pedig tényleg érzel magadaban valami komolyabb fóbiát, fordulj szakemberhez!

Szerencsére a negatív kritikák nem csak ennyire komoly témákban érkeznek, a Photoshop művészek fantáziája is beindult.

Hengerel a mémgyár

A pozitív oldalon a szemek egyértelműen a három férőhelyes sütőre asszociáltak, és ebből főztek, amikor kiötölték a legújabb mémeket. Összeszedtük nektek a mi kedvenceinket. Kivel is nyithatnánk mással, mint MKBHD-vel:

A közvetítés alatt Balázsnak is egyből a fidget spinner jutott eszébe:

Valószínűleg borotválkozás közben jött az ihlet az elrendezésre:

Commando!!!!!!

Természetesen Mickey egér sem maradhat ki:

Ryan Reynolds hangján: Pika, Pikaaaa!

A Szörny Rt annyira magas labda, hogy muszáj volt lecsapni:

akad Dragon Ball rajongó olvasónk?

Alacsony költségvetésű manuális frissítés:

Neked melyik mém a kedvenced? Ha nem soroltuk fel, dobd be a hozzászólások közé!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!