imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az új iPhone-ok kamerája sokkal jobb, mint gondolnánk!


Bár nem sok szó esett róla eddig, de az iPhone XS és iPhone XS Max készülékek egyik legfőbb újítása a továbbfejlesztett kamera. A telefon képrögzítési képessége viszont sokkal több annál, mint amit elsőre gondolnánk róla.

A vadonatúj iPhone XS és iPhone XS Max telefonokat tesztelők egyöntetűen pozitív véleménnyel vannak az újdonságokról, kiemelten a telefonok kameráiról. Mindez nem a véletlen műve, hiszen – többek között – a képérzékelő szenzor is nagyobb lett, egészen pontosan 32%-kal John Gruber állítása szerint:

Elképesztő, hogy hogyan sikerült az Apple-nek megoldania ezt a 32%-os növekedést a szenzorban, különös tekintettel arra, hogy a lencsék kicsit hosszabbak is lettek. Mindez pedig azt jelenti, hogy a szenzor és a lencsék távolabb kerültek egymástól. Ez a szükséges távolság magyarázza többek között azt is, hogy miért olyan nagyok a DSLR fényképezőgépek összehasonlítva egy telefonnal. Ezt a mérnöki bravúrt az Apple viszont úgy oldotta meg, hogy az iPhone XS készülék pontosan ugyanolyan vastagságú, mint az elődmodell.

Egy másik impozáns funkció, hogy az iPhone XS kamerája képes alkalmazkodni az alacsonyabb fényviszonyokhoz úgy, hogy ha például egy 30 fps-es videót rögzítünk, akkor lehetőségünk van kiválasztani az „Auto Low Light FPS” funkciót. Ennek segítségével a készülék magától átvált 24-es képfrissítési rátára, ha érzékeli a szenzor, hogy nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű fény a jó felvételek készítéséhez. Mindez a felhasználó beavatkozása nélkül.

Láthatjuk tehát, hogy a motorháztető alatt számos újítás történt, ennek előnyeit pedig talán a kamera élvezi a leginkább. Az új telefonok képrögzítési képességeit egyébként profi fotós is górcső alá vette, melyről tegnap írtunk.

Forrás: Cult of Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!