imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az új iPhone processzora megelőzi a jelenkort?!


Már megszokhattuk, hogy minden évben, az újonnan debütáló iPhone-ok lelkét adó processzora brutális teljesítményre képes, mindezt úgy, hogy a fogyasztásuk folyamatosan csökken.

Ennek tükrében jogosan hívja Tim Cook mindezt mérnöki bravúrnak. Idén viszont úgy tűnik, hogy az Apple ismét utcahosszal vezeti a mezőnyt. Az Apple szeptember 12-i médiaeseményén lerántja a leplet legnépszerűbb termékéről, az iPhone-ok 2018-as verziójáról.

A gyártó felhasználóbarát hozzáállását, valamint egészséges önmérsékletét fémjelzi az, hogy nem szokott órajelekkel dobálózni a show alatt, amikor legújabb termékük processzoráról van szó, hiszen az átlag felhasználót egyrészt úgysem érdekli az effajta „bicepszméregető” számháború, másrészt úgyis a valós használat lesz döntő, ha teljesítményről van szó.

Az újonnan érkező telefonok chipjei minden bizonnyal az A12-es nevet fogják viselni, amik immáron 7nm-es gyártástechnológiával fognak készülni a várakozások szerint. Az említett processzor azon túlmenően, hogy kisebb energiaigényű lesz, minden bizonnyal legalább 20-30%-os gyorsulást is hoz majd.

További érdekesség, hogy iparági értesülések szerint a 10nm-esnél alacsonyabb számozású gyártástechnológia alatt a konkurensek idén aligha fognak előrukkolni bármiféle újdonsággal, annak előállítási költségei miatt:

A 10nm-esnél kisebb csíkszélesség gyártástechnológiája óriási befektetést igényelne, így számos üzem késlelteti ezek előállítását, míg más gyártók továbbra is a 14/12 nm-es technológiánál tartanak. A Qualcomm és a MediTek is valószínűleg 2019-re csúsztatja a saját 7nm-es megoldásaikat az idei bemutatásukhoz képest.

A történethez az is hozzátartozik, hogy a hírt a DigiTimes dobta be először, ami nem tartozik a legmegbízhatóbb források táborába. Pontos részletek viszont szeptember 12-én várhatóak, helyi idő szerint este 7 órakor, amit mi is fogunk élőben közvetíteni, részletek hamarosan, hogy le ne maradjatok semmiről.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!