imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ázsiában népszerűbb az iPhone 6 Plus


Azt már tudjuk, hogy az iPhone 6-vásárlók túlnyomó része továbbra is a kisebbik, 4,7″-es modell mellett teszi le a voksát, az 5,5″-es iPhone 6 Plus különböző adatok alapján 20 és 15% körüli szeletet hasít ki az eladások tortáiból. De nem Ázsiában.

A távol-keleti országokban egyébként hagyományosan a nagyobb kijelzős modelleket keresik a vásárlók. Egyes elemzők szerint ennek többek között az az oka, hogy arrafelé sokkal kevesebben rendelkeznek táblagéppel illetve hagyományos hordozható vagy asztali számítógéppel, így az okostelefonnak gyakorlatilag egyetlen számítástechnikai eszközként kell kiváltania több különböző termékkategóriát. Ebben az esetben pedig a nagyobb kijelző praktikusabb lehet.

Az AppLovin most hozta nyilvánosságra 2014. novemberi adatait, amiból az látszik, hogy globálisan 80-20%-os arányban oszlik meg az iPhone 6 és iPhone 6 Plus felhasznalók aránya, vannak azonban országok melyekben ez az arány jelentősen különbözik. Nézzük hát az adatokat!

Forrás: AppLovin
Forrás: AppLovin

Érdekes módon, valamiért Ausztráliában a legkisebb az iPhone 6 Plusok száma, lehet, hogy az első ausztrál iPhone 6-vásárló mutatványa (amikor is élő adásban ejtette le a frissen beszerzett készülékét) meggyőzte az embereket, hogy a kisebb modell kevésbé törhet. Viccet félretéve, az ausztrál számok közelebb állnak az AppLovin által mért 4 az 1-hez globális átlaghoz, akárcsak Kanada, Norvégia, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Németország esetében. A nagyobb nyugat-európai és az amerikai piacokon tehát a már ismert arányok figyelhetők meg.

Az ázsiai országok közül a legérdekesebb a Fülöp-szigetek, ahol a legújabb iPhone-ok 37%-a iPhone 6 Plus modell. Persze a pontos országos eladási adatokat nem ismerhetjük, lehet, hogy a nagyon alacsony darabszám hatással van az eredményekre. A helyzet valószínűleg nem ez viszont Japánban és főleg Kínában, ahol minden korábbinál jobban startolt el az iPhone 6. A kínai vásárlók több mint egyharmada választja tehát a nagyobbik modellt. Dél-Korea az egyetlen a térség országai közül, ahol 30% alatt marad az iPhone 6 Plus aránya, ami érdekes, hiszen a koreaiak is a nagyobb méretű telefonokat  részesítik előnyben. Ez a különbség adódhat azonban abból is, hogy az ekkora telefonokat kereső vásárlók inkább a hazai gyártókat választják az Apple-lel szemben.

A fenti adatokat természetesen még nagyban befolyásolja az a tény, hogy az Apple egyszerűen továbbra sem képes lépést tartani a hatalmas kereslettel, vagyis folyamatos a készlethiány mind az iPhone 6, mind az iPhone 6 Plus modellek esetében. Mi olyan 15-20%-os arányt látunk a hazai vásárlók körében ami az 5,5″-es modellt illeti (ez tehát nagyjából egybevág az európai adatokkal.

Ha csak az iPhone 6-modellek közül lehet választani, te most melyikre szavaznál? Vagy melyiket vetted már meg? (Ebből a körből most kihagyjuk a továbbra is népszerű kisebb modelleket.)


Forrás: MacRumors.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!