imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Background – Frissítsd fel telefonod új hátterekkel


Szeretjük a nagy felbontású, élénk színű, kifejező háttérképeket. Ha te is, ez az app neked is tetszeni fog!

Nagyon szeretem az igényes képeket. Ahol a színek és az arányok összhangban vannak egymással. Ez főleg azóta van így, mióta az Apple termékeit nyúzom: Cupertinóban mindig is fontosnak tartották, hogy az elérhető gyári háttérképek kifogástalan minőségben kerüljenek a felhasználók kezébe. Ezért szoktuk mi is megírni, amikor az új iOS-szel érkező háttérképek már előre letölthetőek, vagy az exkluzív iPhone X-es képek kikerülnek a netre, esetleg találunk néhány szuper fotót.

Nos, ma is utóbbiból hoztunk néhányat. Jobban mondva nem néhányat, hanem végtelen mennyiségűt. A Background nevű alkalmazást néhány hete töltöttem le és azóta pár naponta cserélgetem a zárolási képernyőmet és a főképernyő hátterét. Az alkalmazás alig egy hónapos, korábban még nem találkoztam hasonló tudású és kivitelezésű megoldással, ami nagy szó, mert ekkora túlkínálatban nehéz újat alkotni.

A koncepció, hogy egy photstreamet látunk, a végtelenségig görgethetünk a jobbnál jobb képek között. Tapasztalataim szerint az appban megjelenő képek mindegyike nagy felbontású, tűéles, már-már tökéletes kivitelezésű. De ami még ennél is fontosabb, hogy ugyan nem passzolnak az adott eszközre pontosan a képek, viszont valahogy minden esetben olyan részek hullanak le, amitől nem borul fel a kompozíció.

Az alkalmazásban görgetésen kívül további két lehetőségünk van: döntögetve megnézhetjük a fotók széleit is, illetve hosszan rányomva a kiszemelt képre le is menthetjük őket. Picit visszakanyarodva a felbontás kérdéshez: az app ugyan ingyenes, de a maximális felbontást egy alkalmazáson belüli vásárlás után vehetjük igénybe. Jó hír, hogy nem képenként kell fizetnünk, hanem magát az appot kell megvásárolnunk.

Megjegyzés: Annak ellenére, hogy amikor először használtam nem vettem meg a prémium ultra felbontást, iPhone 7-en egyáltalán nem volt zajos vagy pixeles a kép. Persze a kettőt összehasonlítva jelentős a különbség és tényleg sokkal szebb a nagyobb felbontás, de ha valaki nem veszi meg, az sem eredményez kevésbé esztétikus képeket.


Background letöltése az App Store-ból (iPhone, iPad – 1490 forint)

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!