imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Baki volt – mégsem elérhető a Revoluton az Apple Pay


Hiába lehetett kitrükközni a rendszert, ez csak eddig működött. A Revolut most sorra kapcsolja le a lehetőséget.

A hét egyik legérdekesebb híre volt, hogy szerdán az egyik legnépszerűbb netes pénztárca, a Revolut bevezette az Apple Pay szolgáltatását. Ezt csak délután jelentették azonban be, addig pedig mindenki találgatott, vajon miért adhatja hozzá fizikai vagy akár virtuális kártyáját is a Wallet appban, és tudja használni kontinensszerte akár olyan országokban is az Apple Pay-t, ahol eddig egyik banknál sem lehetett.

Végül kiderült, hogy a bevezetés csak az Egyesült Királyságra és Franciaországra terjed ki. Sebaj, hiszen a legtöbb esetben, amikor átállítottad az iPhone beállításaiban a régiót és egy angol címet adtál meg találomra, ugyanúgy tudtad használni (sajnos nem mindenki, így például a cikk írója sem).

Most azonban ez a lehetőség is megszűnt, a Revolut app az alábbi üzenetet küldte:

Sajnos a te országodban nem elérhető az Apple Pay szolgáltatás. Ezért ki kellett vegyük a Revolut kártyád tokenjét az Apple Walletből.

A kiskapu tehát bezárult. Szerdai hírünkben az alábbi kommentet írtuk a cikk végére:

Vagyis hivatalosan nem tudunk semmit, de érdemes minden Revolut számlával rendelkező olvasónknak kipróbálni, hogy neki működik-e. Aztán majd kiderül, hogy egy csendes indulásról, vagy csak egy élesen hagyott tesztelésről van szó.

Úgy tűnik, utóbbival jártunk közelebb a valósághoz. Az viszont kiderült, hogy technikailag megvalósítható, és csak szabályozási kérdés, hogy mikor ér el mindenhova.

Itthon pedig reményeink szerint egyre több bank csatlakozik majd, ahogyan arról korábban is írtunk, beszéltünk, illetve ahogyan azt kommunikálják az OTP bejelentése óta.

Neked ment a Revolutos Apple Pay? Használtad? Esetleg meggyőzött, hogy ezért válts bankot?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!