imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Barack Obamás tartalomért vív harcot az Apple


Ne kérdezzétek, miért és hogyan, de az Egyesült Államok egykori elnöke és kedves felesége, Michelle Obama elvileg valamilyen formában belevág a tartalomgyártásba. Az Apple pedig nagyon szeretné, ha Apple Music exkluzív tartalom lenne belőle.

Gondolkodtatok már azon, hogy mivel tengetik nyugdíjas éveiket a leköszönő elnökök Amerikában? Én nem, de most a hír hallatán átfutott a fejemen egy-két gondolat. Barack Obama, az Egyesül Államok előző elnöke 8 év szolgálat után búcsút mondott hivatalától. Ekkor 55 éves volt, azaz még bőven dolgozó korú, aktív, fess fiatalember.

Nyilván nem túl valószínű, hogy keresztrejtvényfejtéssel, pálinkafőzéssel és bicikliszereléssel tölti nyugdíját, de azért arra sem számítottam volna, hogy streamingszolgáltatóknak fog „Obama show-t“ értékesíteni. Pedig elvileg ez a terv. Belsős értesülések szerint az ex-elnök és felesége, részben a mostani médiahelyzetet kiegyensúlyozandó, bevonul a tévébe.

Obama az utóbbi időben többször is hangot adott aggodalmának, hogy a Trump éra alatt a politikailag befolyásolt médiában és a közösségi média felületeken gyakran manipulatívak, megtévesztő hírek látnak napvilágot. A saját tartalommal az egykori elnök lehetőséget kapna arra, hogy egy független platformon keresztül fejhesse ki véleményét közéleti kérdésekben.

Feltehetőleg nem indítana nyilvános politikai háborút a regnáló elnökkel szemben, de biztosan beszélne olyan témákról is, amelyről köztudottan másként vélekedik, mint Trump. A jelentés olyanokat említ, mint az egészségügy, szavazati jog, migráció, külpolitika vagy klímaváltozás. Felesége, Michelle Obama pedig valószínűleg az egészséges táplálkozásról értekezne elsősorban, minekután a kérdést már first lady-sége idején is szívügyének tekintette.

Mindezért természetesen fizetés is járna, ami tekintve, hogy állítólag 60 millió dollárért írtak memoárt, valószínűleg igen szép summa lehet. A New York Times úgy tudja, hogy Obamáék jelenleg a Netflix-szel folytatnak előrehaladott tárgyalásokat. Ez pedig minden bizonnyal fájó pont az Apple-nek, akik elvileg szintén beálltak a sorba a tartalomért. Azért még nincs minden veszve, könnyen lehet, hogy még felül tudják licitálni a Netflixet, és akkor te is exkluzív tartalomként hallgathatnád az egykori elnök bölcs szavait az Apple Musicon keresztül.

Az Apple mostanában nagyon rá van állva a saját tartalmak vadászására. Szóba hozták már őket a Disney-vel; felmerült a lehetősége, hogy felvásárolják az egész Netflixet; beindítottak több, mérsékelten sikeres sorozatot is, és úgy tűnik, igyekeznek lecsapni minden kínálkozó lehetőségre.

Forrás: The New York Times

Ha már Netflix, azt tudtad, hogy milyen elképesztő algoritmusok állnak a szolgáltatás ajánlásai mögött?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!