imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Barbra Streisand már tudja mikor lesz kapható az iPhone 7?


Az Apple-felhasználók jelentős többségének ugyanazt a sorrendet kell követnie, ha azt szeretné, hogy az Apple orvosolja a problémáját. Kapcsolatba kell lépnie az Apple Supporttal, majd várnia a megoldásra. Persze azok, akik tudják Tim Cook telefonszámát, elég ha csak felhívják, és az Apple vezérigazgatója személyesen jár el az érdekükben. Egy viccesnek tűnő sztori, amiben igazán egy érdekes dolog van: egy dátum.

Úgy néz ki nemcsak Tim Cook hívja fel Warren Buffettet, vagy Bill Clintont, ha tanácsot vagy segítséget akar kérni, hanem néha őt is megtalálják mindenféle emberek. Mondjuk biztos segít az is, ha van a farzsebedben pár Oscar-, Golden Globe- és Grammy-díj, mint a 74 éves Barbra Streisandnak. Az énekesnő az NPR Musicnak adott interjújában beszélt arról, hogy miért jó Hugh Jackmannel együtt énekelni, majd a műsorvezető feltett egy kérdést Sirinek, hogy kedveskedjen a vendégének: ki az az énekesnő, aki hat évtizede töretlenül slágereket készít? A válasz: Barbra Streisand. Amire ő rögtön azzal reagált, hogy Siri rosszul ejti a nevét, és ez zavarja:

Rosszul mondja a nevemet! Streisand egy puha s-sel, mint ha a »sand« [homok] puha s betűje lenne a parton. A karrierem során mindig mondtam, hogy nem így kell ejteni. Mit csináltam tehát? Felhívtam az Apple vezetőjét, Tim Cookot. Ő pedig örömmel beleegyezett abba, hogy Siri változtatni fog a kiejtésén, méghozzá a következő frissítéssel, szeptember 30-án.

Kép: Theo Wargo / Getty Images
Kép: Theo Wargo / Getty Images

Az eddig bájos történet innentől válik érdekessé. Mire gondolhatott Streisand a szeptember 30-ai frissítés alatt? Mire gondolhatott Tim Cook, hogy ezt közölte vele?!? Gondolom mindannyian arra gondolunk, hogy Siri frissülése egyet jelent az iOS 10 megjelenésével is, ami viszont további kérdéseket vet fel. Nincs ez kicsit túl későn? Az iMagazinnál mi szeptember 7-re lőttük be a bemutatót, szeptember 9-re (péntek) az előrendelés elindítását, és szeptember 23-ra (péntek) az első körös országokban történő árusítás kezdetét. Ha azonban lehet hinni Streisand szándékolatlan „szivárogtatásának”, akkor egy héttel későbbre csúszna az árusítás kezdete, és az iOS 10 megjelenése. A tavalyi forgatókönyv ugyanez volt, a bemutató utáni második pénteken lehet megvásárolni a készüléket, azonban két éve csupán egy hét volt az átmenet.

Milyen következtetéseket tudunk ebből levonni? Nem sokat. Egyrészt Barbra Streisand – minden művészi érdeme ellenére – nem Apple-szakértő, másrészt lehet, hogy nem is ez, nem is úgy hangzott el. Az biztos, hogy az iOS 10-nek kint kell lennie akkor, amikor megjelenik az iPhone 7, hisz az már rajta lesz a készüléken. Késeinek gondoljuk a szeptember 30-ai árusítási kezdetet. Ami biztos, hogy ha marad a korábban „kiszivárgott” menetrend, akkor jövő héten ki kell jönnie a hivatalos meghívónak az Apple-től. Akkor okosabbak leszünk.

Források: The Verge, NPR Music

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!