imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Bárhová elkalauzolhat az iPhone-od az iOS 11-gyel


Újabb érdekes kódrészlet árulkodik az Apple jövőbeni fejlesztéseiről, bár kivételesen most nem a HomePod firmware-ből derültek ki újdonságok. Felix Lapalme szúrta ki, hogy az iOS 11-ben a Térképek alkalmazás több, mint valószínű, hogy használni fogja az ARKitet, azaz kiterjesztett valóság elemekkel fog bővülni az Apple-féle földabrosz.

Sok más mellett az ARKit az iOS egyik legnagyobb újítása, mivel ennek segítségével a fejlesztőknek lehetőségük adódik kiterjesztett valóság alapú alkalmazások fejlesztésére. Ettől pedig az Apple azt várja, hogy rövid időn belül az iOS lesz a világ legnagyobb AR platformja. Mi több, úgy látszik a kiterjesztett valóság a telefon alapfunkciói közé is beivódik, mivel a jelek szerint akár személyi idegenvezető is vállhat majd az iPhone-unkból.

Felix először csak 3D-s elemeket talált a Maps kódjában, majd arra is felfigyelt, hogy az úgynevezett turn-by-turn navigációhoz a térkép valószínűleg a kamerát is használatba fogja venni, innen pedig már minden világos volt számára. Erről a funkcióról eddig semmit nem árult el az Apple, könnyen lehet, hogy az iPhone 8 bemutatásávál rántják le róla a leplet és akár több hasonló AR újításról is. Egyébként korábban a Google is próbálkozott ilyen megoldásokkal, a Project Tango múzeumokban és bevásárlóközpontokban is hasznos útitárs volt, azonban maga a kezdeményezés elég kezdetlegesnek bizonyult.

Egy külső fejlesztő által készített hasonló megoldás:

Az Apple nem titkolt célja egyébként, hogy további információkkal és lehetőségekkel lássa el a Térkép alkalmazást. Ugyan elsőre furának tűnhet egy ilyen kiterjesztett valóság navigáció, hiszen ki akarná egész nap az arca előtt tartani a telefonját, de egy Apple-féle szemüvegben ez már nem is tűnik annyira értelmetlennek, sőt. Erről azonban egyelőre szó sincs, meglátjuk milyen fogadtatás várja majd az ARKit nyújtotta újdonságokat az iOS 11-ben.

Forrás: Tech Crunch

Számunkra különösen érdekes a Térkép app sorsa, hiszen nem régiben hazánkban is elindult a tömegközlekedés szolgáltatás, annak is utánajártunk mi lehet ennek az oka. Már nincs sok hátra, alig néhány hétre vagyunk az új iPhone modellek bemutatásától, ami egyben a jelenleg futó iPhone akciók végét is jelenti. Ha új iPhone vásárlásán gondolkozol, akkor itt az ideje cselekedni.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!