imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Beamer: MKV-videók az Apple TV-n egy kattintással


Ha eddig azért nem vettetek Apple TV-t, mert körülményesnek találtátok a filmnézést Macről akkor itt a megoldás. A Beamerrel vezeték nélkül egy kattintással indíthatjuk a filmet gépünkről. Nem kell tehát konvertálni és importálni az iTunesba, elég csak egyszerűen drag and droppal behúzni az alkalmazásba és pár másodperc múlva meg is jelenik kedvenc sorozatunk vagy filmünk a TV képernyőjén.

Természetesen eddig is kivitelezhető volt vezeték nélkül, az iTunes megkerülésével a filmnézés, de ilyenkor a teljes kijelzőt tükröztük az Apple TV-re (OS X 10.8 Mountain Lion és újabb operációs rendszer használatával), így tulajdonképpen a TV lett a második monitorunk. A Beamer esetében az alkalmazás streameli a videókat, közben a gépünkön akár egy másik filmet is nézhetünk, a Safariban böngészhetünk vagy Numbersben gyárthatjuk a chartokat.

Eddig az iTunes használatával úgy értük ezt el, hogy átkonvertáltuk az iTunes által támogatott formátumba videóinkat és beimportáltuk őket az iTunes Library-be. A Beamernél nincs szükség erre amennyiben AVI, FLV, MKV, MOV, MP4, WMV kiterjesztésű videót streamelnénk a 2. generációs vagy újabb Apple TV-re. Annyit érdemes tudni, hogy a DRM (Digital Rights Management) azaz másolásvédelemmel ellátott fájlokat nem tudjuk lejátszani az appon keresztül.

Beamer

Legyen szó 720p vagy 1080p felbontásról, nálam meglepően gyorsan és jól működött. A felület letisztult, egyszerű és könnyen kezelhető. Nagyjából minden funkció megtalálható benne, ami általában a lejátszó programokban. A felirat automatikusan megjelenik a videón ha egy mappában vannak (a betűméretet nem tudjuk módosítani) de a felső menüsávból is ki tudjuk választani. Támogatott az 5.1-es hangsáv, létre tudunk hozni lejátszási listát is, illetve amennyiben több Apple TV is van a lakásban, a jobb alsó sarokban tudunk választani közülük.

Ha kilépünk az alkalmazásból akár a sorozat közepén, a következő indításkor pontosan ugyanonnan tudjuk folyatatni azt. Sőt, az Apple TV-hez kapott Remote távirányítóval is le tudjuk állítani, léptetni vagy szüneteltetni a videót.

Érdemes tehát ellátogatni a weboldalra és letölteni ingyenesen. Miután kipróbáltuk és megállapítottuk, hogy ez az amire régóta vártunk, nincs más dolgunk mint megvásárolni a teljes verziót 15 euróért. Úgy gondolom megéri, hiszen sokak számára a Beamer kényelmesebb megoldást nyújt, amivel jobban ki tudják használni az Apple TV által nyújtott lehetőségeket.

A tippet köszönjük Balázsnak.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!