imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Beats 1 Replay – hallgasd vissza a rádióadásokat!


Meglepődtünk és megdöbbentünk, amikor az Apple Music június végi rajtja után csak a Beats 1 online rádió hűlt helyét találtuk meg a megújult Zene alkalmazásban. Nem véletlenül: Magyarországon valamiért nem indult el a rádió, aminek okai továbbra is tisztázatlanok.

Annak idején megkérdeztük az Artisjust és az Apple-t is az okokról, előbbi csak egy sablonválaszt küldött, amiben leírják, milyen feltételekkel indíthat valaki itthon internetes rádiót: a leglényegesebb talán, hogy az előfizetői bevételek 2%-át és a reklámbevételek 4%-át kell leszurkolni a szervezet számára. Az Apple szokásához híven nem reagált a megkeresésünkre.

Zane Lowe, Ebro Darden és Julie Adenuga
Zane Lowe, Ebro Darden és Julie Adenuga

Szóval, eltelt több mint egy hónap, Beats 1 továbbra sincs, ezért nem hallgathatjuk a hét minden napján a nap 24 órájában a három DJ, Zane Lowe, Ebro Darden és Julie Adenuga műsorát. Legalábbis élőben, ugyanis úgy tűnik, az Apple indított egy új szolgáltatást, melynek keretein belül feltöltik az adásokat az Apple Musicba, melyek aztán csodák csodájára itthon is elérhetőek a felhasználók számára.

Beats 1 Replay

No de hogyan érhetjük el ezeket? Alapesetben a Beats 1 logóra kéne kattintanunk a rádió fülön, majd innen kiválasztani egy DJ-t, és elnavigálni a Connect oldalára. Mivel azonban itthon nem csak adás, de logó sincs a Zene alkalmazásban, kicsit macerásabb a dolog. Nyissuk meg a keresőt, majd keressünk az adott DJ nevére és a „replay” szóra, például: „Zane Lowe Replay.” Itt a Connect szekció alatt már láthatjuk is az elérhető felvételeket.

Beats 1 Replay

A módszer elég fapados – nem tudjuk például innen bekövetni az adott DJ-t, hogy aztán automatikusan lássuk ha felkerül egy új felvétel a Connect-oldalukra. Ha a „Beats 1 Replay” kifejezésre keresünk, majd a Connect feliratra bökünk (tipp: ha egy > jelet látunk a szöveg mögött, az mindig azt jelenti, hogy beleléphetünk az adott kategóriába) az összes felvételt láthatjuk, bár a nevükből sajnos nem derül ki, hogy melyik napi műsorról van szó, csak az „albumborítóról.”

Beats 1 Replay

A felvételek sajnos még további funkciók terén is elmaradnak az élő rádióadástól: nem láthatjuk például, hogy milyen zeneszám megy éppen, így like-olni sem tudjuk azokat, valamint nem adhatjuk hozzá őket a zenekönyvtárunkhoz. Ez persze szintén megkerülhető, ha felismertetjük az adott dalt egy erre alkalmas appal (pl. Shazam), de valljuk be, ez elég macerás. Gyakorlatilag egyébként fejezetek nélküli podcastokról van szó. Sebaj, ez is több a semminél.

Forrás: MacStories.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!