imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Beats Studio 3 teszt – így kell ezt csinálni!


Megérkezett hozzánk a Beats Studio szériájának legfrissebb darabja, amely aktív zajszűréssel, W1 chippel, elképesztő kényelemmel és a Beats-től pozitív irányba szokatlan hangképpel kényezteti gazdáját.

Elég sok Beats-termék járt már nálunk az elmúlt években, ezek közül jópárnál engem ért a szerencse, hogy tesztelhettem. Megfüleltük például az első W1 chipes fejhallgatót, a Solo 3-at, kipróbáltuk a sportolásra termett Powerbeats 3-at, a belépő kategóriás Beats EP fejhallgatót, és a majdnem tökéletes városi fülest, a BeatsX-et. A palettáról már csak az Apple által felvásárolt vállalat csúcskategóriás terméke, a Studio hiányzott. Egészen mostanáig.

A Studio 3 ízlelgetésébe épp ezért fokozott kíváncsisággal vágtam bele. Bár az összes feljebb terméknek funkcionalitásához és a célcsoporthoz mérten korrekt hangminőséggel rendelkezett, az érezhető volt, hogy nem a hangzásra fektették a legnagyobb hangsúlyt a tervezéskor. Ezzel szemben a Studio széria hagyományosan a legjobb hangképpel rendelkező Beats-termékeket sorakoztatja fel. Nincs ez másképp a Studio 3-nál sem, és a legnagyobb meglepetés még csak nem is ezen a téren ért.

Külsőségek

Szokásunkhoz híven kezdjük viszont a külsőségekkel. Szokásos doboz, szokásos tartozékok: kemény, jó minőségű hordtok; cserélhető 3,5 milliméteres jack-kábel; micro-USB-s töltőkábel (számomra rejtély, hogy miért ragaszkodnak még mindig ehhez a formátumhoz, de ez legyen a legnagyobb gondunk); karabiner, papírok, matrica, na meg maga a füles.

Ez utóbbi hozza a klasszikus Beats élményt. Divatos, könnyű (mindössze 260 gramm), strapabíró műanyag, alumínium(-szerű?) kábelvezetőpánttal, sportos hatás. Nem tudom, hogy csak azért érzem így, mert egyre magasabb kategóriájú termékek érkeznek hozzánk, vagy mert valóban így van, de azt kell mondjam, jelentős fejlődést érzek a Beats-termékek anyaghasználatán. Ez már nem az a kategória, ami lemállik az ember fejéről. Ordít róla, hogy bírni fogja az éveket.

Kényelem

Térjünk is rá a Studio 3 egyik legeslegjobb tulajdonságára:

ez a fejhallgató valami eszméletlen kényelmes.

A fejpánt gumiszerű anyagától kezdve, a puha fülpárnákon keresztül az over-ear kagylókig minden azt az egy célt szolgálja, hogy észre se vedd, hogy rajtad van. Nyilván ezen segít a könnyű súly, és a vezeték nélküli kialakítás is. Tényleg, akármennyit hallgattam, soha nem izzadt bele a fülem és egy percre se éreztem úgy, hogy kéne egy kis szünetet tartani. Nagyon eltalálták a dolgot a mérnökök. Megkockáztatom, hogy ez eddig a legkényelmesebb fejhallgató, amit valaha teszteltem.

Belsőségek

És itt még koránt sem ért véget a Studio 3 előnyős tulajdonságainak felsorolása. A W1 chipről már sokszor megénkeltük, mennyire jó, de akárhányszor ilyen termék jár nálunk mindig felfrissül az emlék. A párosítási folyamat álomszerű, így kell ennek kinéznie 2017-ben; a hatótáv pompás – nem tudsz akkora házat venni, hogy kevés legyen; és az akkumuláridő is vaskos: aktív zajszűréssel 22, nélküle pedig 40 óra folyamatos lejátszást ígér a gyártó.

Beats Studio 3 Wireless headphones

Ha már aktív zajszűrés, erről is emlékezzünk meg. Ez az a technológia, amit igen könnyű elrontani, nincs annál lehangolóbb, mint a sistergő, nem jól funkciónáló, dobozos zajszűrés. Szerencsére sikerült megugraniuk azt a szintet, amire már elégedetten lehet csettinteni. Persze hallani hallottam már jobbat, de ez már az a kategória, amivel bőven elégedettnek lehet lenni. Metrón, négysávos autóutak mellett sétálva sem kell maximumra húzni a hangerőt ahhoz, hogy halljunk is valamit a zenéből. Egy kis sistergő alapzaj azért akad, de amint elindítunk egy számot túl is vagyunk rajta.

Hangzás

Én lepődtem meg a legjobban, de a Beats Studio 3 jócskán levett a gyártóra annyira jellemző mélykiemelésből. Végre nincs az az érzése az embernek, hogy egy mélynyomót ragasztott a fülére. A kiegyenlítettebb hangképnek köszönhetőn sokkal élvezhetőbbé váltak a David Guetta – Avicii tengelyen kívüli előadók muzsikái is. Ettől függetlenül persze a Beats nem hazudtolta meg teljesen önmagát, alapvetően még mindig az elektronikus, hip-hop és rap műfajok szólnak rajta legjobban, de azok tényleg királyul.

A Studio 3 hozta a felé támasztott elvárásaimat: tényleg ez eddig a legélvezhetőbb zenei élmény, amit Beats idáig nyújtani tudott nekem. Nem audiofil, de nem is annak vártuk.

Verdikt

A fentebbiek egyben ki is jelölik a Beats Studio 3 elsődleges felhasználási területét: ez egy tökéletes városi, irodai, utazós fejhallgató. A könnyű súly, a kompakt méretre összehajthatóság, a W1 chip előnyei – kiemelten az üzemidő -, az aktív zajszűrés, na meg a kimaxolt kényelem egy olyan egyveleget alkot, amire a Beats nyugodt szívvel hivatkozhat referenciaként. Az, hogy emelett a hangminőséget is az előnyükre csiszolták már csak hab a tortán. A Studio 3 nem arról szól, hogy kapsz egy fejhallgatót, amin néha zenét hallgatsz. A Studio 3 arról szól, hogy kapsz egy Beats-élménycsomagot, amin bármikor, bármeddig hallgathatsz zenét, jelentős kompromisszumok nélkül.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!