imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Beázásra figyelmeztet az iOS 10


Nagyjából két hónapra vagyunk az iOS 10 megjelenésétől, de a fejlesztői bétákban újabb és újabb finomságokat találnak a fejlesztők. Most például egy beázásra figyelmeztető jelzést.

Bár az iPhone 6s sokkal jobban bírja a vizet mint az elődei, de közel sem vízálló. Emiatt ha nem vigyázunk, könnyedén tönkretehetjük a készüléket és súlyos összegért javíttathatjuk meg azt, de az is előfordulhat, hogy a víz teljesen tönkreteszi azt. Fürdőszobában, konyhában, vízparton különösen nagy veszélynek tesszük ki a készülékünket ha nem vagyunk elég figyelmesek.

Szerencsére az iOS 10 megjelenése után, a rendszer nem csak akkor szól majd ránk, ha túlmelegszik az iPhone-unk, hanem akkor is küld egy figyelmeztetést, ha nedvességet érzékel a Lightning csatlakozóban.

Amennyiben víz éri a Lightning portot, az alábbi figyelmeztetés bukkan elő. Az ötlet egyébként nem újdonság, a Samsung Galaxy S7-ben hasonlóképp jelez a rendszer, ha vizet érzékel a Micro-USB portban. Íme az iOS 10 jelzése:

water-warning-1024x911

Csatlakoztasd le a Lightning kiegészítőt. Folyadékot érzékeltem a Lightning csatlakozóban. Hogy megvédd az iPhone-od, csatlakoztasd le a Lightning kiegészítőt, és engedd, hogy a csatlakozó kiszáradjon.

Ha esetleg úgy gondoljuk, hogy vak riasztásról van szó, egyetlen gomb megnyomásával figyelmen kívül is hagyhatjuk az üzenetet és visszatérhetünk a főképernyőre, de jobban teszünk, ha ilyen esetben hallgatunk a készülékre, és utánajárunk, hogy tényleg víz került-e a Lightning csatlakozóba. Ha így történt, érdemes a telefont jól kirázni, kifújkálni a csatlakozót, és lehetőség szerint valami meleg helyre rakni, hogy mihamarabb eltűnjön belőle a nedvesség.

Azt még nem tudni, hogy mely készülékek támogatják majd ezt a funkciót. Az iPhone 6s és a 6s Plus már biztos, hogy a támogatott készülékek listáján szerepel, és persze a nemsokára megjelenő iPhone 7 is. Viszont, ha az Apple ilyen funkciókat épít be az iOS 10-be, akkor egyre biztosabbak lehetünk benne, hogy az iPhone 7 sem lesz teljesen vízálló akármennyire is pletykálják ezt mostanában.

A lenti videóban (0:53-tól) látható, hogyan működik mindez a gyakorlatban.

Forrás: Engadget

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!