imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Befutott az iOS 13 és az iPadOS első nyilvános bétája!


A tavalyi évhez hasonlóan a vártnál már majdnem egy héttel korábban meglepett minket az Apple az új iOS és a WWDC-n debütáló iPadOS első nyilvános bétájával. Panaszra nincs okunk, az első visszajelzések alapján a tesztelők igencsak bizakodóak!

Az iOS 13 rengeteg újdonságot tartalmaz, például a már évek óta várt Dark Mode-ot, a megújult – és most már még okosabb – Photos appot, a Sign In with Apple funkciót (egyelőre nem elérhető), a megújult Find My alkalmazást, a megint kicsit intelligensebb Sirit, a fejlettebb emlékeztetőket és jegyzeteket, és még hosszan sorolhatnánk.

Már az iOS 13 új funkcióinak tömkelegén is csak ámultunk, azonban a Keynote egyik legmeglepőbb fordulata kétségkívül az iPadOS volt. Az iPadek új operációs rendszere – a teljesség igénye nélkül – megújult kezdőlapot, hatékonyabb osztott képernyőt, mélyebb Apple Pencil integritást, fejlettebb fájlkezelést, valamint – ami talán a legnagyobb durranás – Sidecar funkciót hozott magával. Legutóbbival lehetőség van az iPadet második kijelzőként csatlakoztatni a Macedhez.

Az Apple most elérhetővé tette az új iOS 13 és iPadOS nyilvános béta változatait, amik teljesen megegyeznek a múlt héten kiadott második fejlesztői bétával. Az első visszajelzések szerint a helyzethez képest kifejezetten stabilnak tűnik a verzió.

Fontos: ez nem véletlenül béta változat!

Lehetnek benne rendszerhibák, így csak és kizárólag vállalkozó szelleműeknek ajánljuk! Mindenképpen érdemes telepítés előtt egy biztonsági mentést csinálni, nehogy elveszítsünk néhány fontos adatot a készülékünkről. A hivatalos nyilvános megjelenés szokás szerint ősszel várható.

Így telepítheted az iOS 13 bétáját te is

0. Lépés: Csinálj egy biztonsági mentést! Nagyon fontos, hogy ne felejtsd el a telepítés előtt, mert lehet, hogy később mégsem örülsz majd annyira az új rendszernek!

Majd ezt követően:

 • Nyisd meg az iPhone-odon a Safarit, és navigálj a beta.apple.com oldalra
 • Jelentkezz be az Apple ID-dal (vagy ha már be vagy jelentkezve, nyomj a Get Started gombra
 • A következő oldalon olvasd el a felhasználási feltételeket, és ha egyetértesz, kattints az “Accept”-re (ha pedig nem, értelemszerűen a “Decline”-ra)
 • Ezek után válaszd ki a 4 rendszer közül az iOS-t, majd görgess kicsit lejebb, és kattints az “Enroll your iOS device” linkre
 • Az új oldalon a második pontnál nyomj a “Download Profile” gombra
 • A felugró ablakban kattints az “Engedélyezés”-re
 • Ezek után menj a beállításokba (a Safarit bezárhatod), ahol a fiókod alatt megjelenik egy “Profil letöltve” menüpont, menj bele (ha még sincs ott, indítsd újra az iPhoneodat, és meg kell, hogy jelenjen)
 • Kattints jobb felső sarokban található “Telepítés” gombra, ekkor kéri a jelkódodat majd a beleegyezésedet. Ezután ismét nyomj a “Telepítés” gombra, majd a felugró ablakban válaszd az újraindítást
 • Miután visszakapcsolt az iPhone, menj a Beállításokba, majd az “Általános” menüponton belül a “Szoftverfrissítés” gombra kattintva elérhetővé kell hogy váljon az iOS 13 telepítése
  Innentől minden ugyanúgy működik, mint az eddig megszokott szoftverfrissítéseknél
 • Töltsd le, majd Telepítsd az iOS 13-at a készülékedre

Az iOS 13 az alábbi eszközökkel kompatibilis:
iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, és iPhone SE

Az iPadOS az alábbi eszközökkel kompatibilis:
iPad Pro 9,7″, iPad Pro 12,9″, iPad Air 2, iPad mini 4, 3. generációs iPad Air, 5. generációs iPad mini, 5. és 6. generációs iPad, 2. generációs iPad Pro 10,5″, 2. generációs iPad Pro 12,9″, 3. generációs iPad Pro 11″, valamint 3. generációs iPad Pro 12,9″

A következő napokban várjuk mindenki visszajelzését, akik a nyilvános béta mellett döntenek!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!