imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Befutott az új Steve Jobs-film első hosszabb előzetese


Volt idő, amikor azt hittük, hogy már semmi nem lesz „az igazi” Steve Jobs filmből, mivel úgy tűnt, nincs rendező aki megrendezné, nincs színész, aki eljátszaná a főszerepet, és nincs filmstúdió, aki beállna a projekt mögé. Aztán hirtelen minden összeállt, és már a második előzetes is megjelent az októberben érkező filmről.

A két és fél perces előzetes sokkal többet árul el a történetről, mint a másfél hónapja bemutatott teaser, és a látottak alapján kezdhetjük sejteni, hogy a film tényleg sokkal inkább Steve Jobs kapcsolataira és személyiségére épít, mintsem egyszerűen csak bemutatná, milyen termékek megalkotásában segédkezett az Apple-nél. Az előzetesben látható jelenetek betekintést engednek a színfalak mögé a különböző termékbemutatók előtt, illetve láthatjuk Jobs kapcsolatát első lányával, Lisával:

A Universal ezt írja a készülő filmről:

Kövesd a színfalak mögül három ikonikus termék bemutatását, egészen az iMac 1998-as leleplezéséig. A Steve Jobs című film betekintést enged a digitális forradalom hátterébe, és bensőséges portrét fest az események középpontjában álló zseniális emberről.

Steve Jobs szerepében egyébként hosszas huzavona után végül Michael Fassbendert (12 év rabszolgaság, Prometheus, Shame – A szégyentelen) láthatjuk majd a mozivásznon, míg a forgatókönyvet az Oscar-díjas Aaron Sorkin írja, a rendezés pedig a Gettómilliomosért és a Trainspottingért felelős szintén Oscar-díjas Danny Boyle feladata. A mostani előzetes alapján jelentős szerepet kap majd Kate Winslet is, aki az Apple marketingguruját, Joanna Hoffmant alakítja. Feltűnik Jeff Daniels is, aki valószínűleg „a gonoszat” játssza, hiszen ő lesz az a John Sculley, aki Steve Jobs kirúgásáért volt felelős 1985-ben.

A film a tervek szerint idén október 9-én kerül az (amerikai) mozikba, a magyar premierről egyelőre nincsenek információink. Ez lesz Steve Jobs élettörténetének második feldolgozása az Apple társalapítójának 2011-es halála óta. A korábbi, jOBS című filmben Ashton Kutcher játszotta a címszerepet, a 2013-as alkotás azonban nem nyerte el maradéktalanul a rajongók és a kritikusok tetszését – éppen ezért sokan várják, hogy Danny Boyle rendezésében végre egy igazán jó Steve Jobs-filmet láthatunk.

Forrás: MacRumors.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!