imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Befutottak a júniusi Apple Campus 2 drónvideók


Új hónap, új Apple Campus 2 videók: ahogyan azt megszokhattuk, június elején is megjelent a két fő drónvideós, Duncan Sinfield és Matthew Roberts havi videója az Apple új cupertinói főhadiszállásának építéséről.

Duncan Sinfield hónapokig ülhetett a babérjain. Ő volt a sztár, a jani, az ő videóját rakta ki minden hónap elején az összes nagyobb Apple-hírekkel foglalkozó portál. Aztán egyszer csak feltűnt a színen a szemtelen kihívó, Matthew Roberts, aki március óta szintén elkezdte feltöltögetni a videóit YouTube-ra. Nem is rosszakat, sőt, sokkal közelebb merészkedett az épülethez mint mások korábban, így új szemszögből követhettük az építkezést.

Ezt persze Duncan sem hagyhatta annyiban, így mára eljutottunk oda, hogy gyakorlatilag megegyezik a két videó, ugyanolyan közelről és ugyanazokat a részleteket láthatjuk. Nagyon várjuk, hogy mikor jelenik meg a hírekben, hogy az Apple Campus 2 mellett két drónpilóta esett egymásnak, vagy lőtték ki egymás DJI drónjait. Addig is, íme a két videó, mindkettő 4K felbontásban érhető el:

Megfigyelhetjük, hogy egyre több napelem kerül fel a főépület tetejére, illetve a parkolóházak teteje is nagyjából 75%-ban készen van – legutóbb még csak az egyiket fedték le a napelemekkel. Apropó tető, az is látszik, hogy a kör alakú Apple Campus 2 nagyobb átriumainál üvegből készül a tető, így természetes fényben valószínűleg nem lesz hiány.

Folytatódik a föld alatti ezerfős auditórium építése, úgy tűnik, hogy jelenleg a szigetelést végzik, és ugyanezt láthatjuk az autókat a föld alá vezető alagutak esetében is. A 9000 négyzetméteres, Apple-dolgozók számára fenntartott fitneszközponttal nem sokat haladtak, nem úgy az eredetileg csak második lépcsőnek szánt kutatás-fejlesztési épülettömbbel. Sőt, a terület mellett húzódó Tantau Avenue túloldalán lévő telkeken is munkához látott az Apple, itt újabb épületeket fognak felhúzni. Az ezekben dolgozó Apple-alkalmazottak valószínűleg szomorúan néznek majd az ablakból a 260 ezer négyzetméteres űrhajó felé, miközben azon gondolkoznak, ők vajon miért nem fértek be oda a másik 13 ezer társuk mellé.

Az Apple Campus 2 eredetileg 2016 végére készült volna el, Tim Cook legutóbb azonban már azt nyilatkozta, hogy 2017 elejére tervezik a beköltözést. A területen egy látogatóközpont is lesz kilátóterasszal, így ha később Cupertinóban jár valaki, érdemes útba ejteni a helyszínt. A projekt teljes költségét mintegy 5 milliárd dollárra teszik.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!