imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Befutottak az első AirPods Pro tokok


Az iPhone-oknál igen nagy népszerűségek örvendenek a rendszeresen idő előtt felbukkanó tokok, melyek állítólagosan az új modellekhez tartoznak. Ezúttal a – várhatóan október végén debütáló – új generációs AirPods tokját láthatjuk!

Tagadhatatlan, hogy az utóbbi évek egyik leginnovatívabb terméke az AirPods, ami március óta már a második generációját tapossa. Alig fél év telt el azóta, és készülünk az új verzióra is, amely várhatólag olyan hiánypótló funkciókkal rendelkezik majd, mint a zajszűrés és a vízállóság. Ezek a tulajdonságok pedig logikusan egy teljesen másfajta kialakítást igényelnek, mint az eddig megszokott.

Ez pedig nem más, mint a fülpárnás – vagy másnéven agybadugós – kivitel. Egyáltalán nem ördögtől való mindez, hiszen a felhasználók egy részének kényelmetlen a mostani, az EarPods-ból már jól ismert alak, ráadásul olyan szempontból sem feltétlenül előnyös, hogy kialakításából adódóan nem kaphatott vízállósági szabványt, és a külső zajokat sem képes maradéktalanul kizárni.

Erre nyújthat megoldást az új, feltételezhetően AirPods Pro névre hallgató új modell, amelyet még áprilisban jósolt meg Ming-Chi Kuo. Közeledve a bemutató feltételezhető dátumához szokás szerint megjelent a piacon egy kiegészítőket gyártó cég, ami állítása szerint a valós termékre pontosan illő tokokat kezdett árulni. Az ESR kínálatában jelenleg sima szilikon, és karabineres kivitelű borítást találhatunk.

Ha összehasonlítjuk az eddig kiszivárgott képekkel, akkor láthatjuk, hogy a forma teljes mértékben egybevág azokkal. Ez persze abszolút egy dupla vagy semmi játék, hiszen alapvetően két dolgot jelenthet. Az első – és egyben optimista – verzió az, hogy a még be nem mutatott termék valóban így fog kinézni. Ami viszont az eddigi tapasztalatokból kiindulva inkább valószínű az az, hogy az ESR az eddigi renderképek és a szivárogtatás alapján próbálta lemodellezni az AirPods Prót, és arra tervezett egy tokot.

Ez utóbbira láttunk már néhány példát. Nem csoda, hiszen igen hatásos marketing ez a – főként kisebb – kiegészítőket gyártó cégek számára, ráadásul ha tényleg bejön a tipp (vagy sikeres esetben a füles), akkor megelőzhetik a konkurenciát a már raktáron lévő termékekkel. Egy szó mint száz, mindenképpen fenntartásokkal kezelendők az ilyesfajta hírek, viszont határozottan érdekesek lehetnek azok számára, akik kíváncsian, vagy akár tűkön ülve várják az új modellt.

Az AirPods új verziójáról egyelőre nem tudni, hogy egy teljesen új generációt jelent-e majd, vagy inkább csak egy párhuzamos high-end modell lesz. Annyit viszont sejteni lehet a pletykák alapján, hogy drágább lesz, mint a mostani felhozatal (sima tokkal 159$, vezeték nélkül tölthető házzal pedig 199$), számszerűsítve körülbelül 260$-ra taksálják az árát.

Ez kis hazánkban nagyjából 90-100 000 Ft körüli bruttó árat jelenthet majd, viszont cserébe nagy valószínűséggel aktív zajszűrést, minimum por- és cseppállóságot, valamint fülpárnás kivitelt kapunk majd. Sok felhasználónak, akinek nem tetszik a jelenlegi kivitel, ez lehet az optimális választás a mindennapokra, illetve azoknak is jó opció lehet, akik sportolás közben szeretnék használni az AirPodsukat, nem félve attól, hogy az izzadság tönkreteszi azt.

Ti mit gondoltok, mennyire állhatnak közel a valósághoz az eddigi kiszivárgott fotók és renderképek?

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!