imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Befutottak az első tesztek az iPhone 7-ről


Szerencsés újságírók már megkaparintották az iPhone 7-et és a 7 Plust, el is készítették a tesztjeiket. Ezekből szedtünk össze egy válogatást, addig is amíg mi is komolyabban letesztelhetjük az új iPhone-okat.

Pár hónappal ezelőtt még mi magunk is azt írtuk, hogy talán az idei iPhone frissítés lehet a valaha volt legunalmasabb. Aztán ahogy közeledett a bemutatás dátuma és egyre több információ szivárgott ki az iPhone 7-ről, úgy lettünk egyre izgatottabbak. Az iPhone 7 bár hasonlít az elődjére, szinte minden tulajdonságában megújult, és egy csomó újdonságot is hozott magával. Nézzük hogyan értékelik az új iPhone-okat a külföldi újságírók.

The Verge

Kezdjük a rosszal: a jack-csatlakozó elhagyása fájdalmas lehet azoknak, akiknek van már egy szép gyűjteménye a zsinóros fejhallgatókból, de ez nem nagy probléma, ha a készülék mellé adott átalakítót használod. A nagyobb gond, hogy az Apple Earpod füles, amit az iPhone 7 mellé kapsz, nem működik semmi mással, csak iPadekkel, de például az Apple laptopjaival már nem.

Mi tűnt még el? A nyomkodható home gomb. Az iPhone 7 home gombja telesen más, mint ahogy gondolnád. A gomb többé egyáltalán nem mozog, teljesen fix, akárcsak a MacBook trackpadje. A Taptic Engine gondoskodik róla, hogy az agyunk és az ujjunk úgy érezze, mintha tényleg benyomnánk a gombot, és ez tökéletesen működik is. Az Apple szerint a home gomb lecserélése lehetővé teszi, hogy testre szabjuk (több féle kattanás érzetet is lehet állítani) és nyilván a tartósság illetve a megbízhatóság is jobb lesz. Próbáld ki és döntsd el, hogy tetszik-e.

vrg_1215_iphone_review_lead_compressed.0

Gruber – Daring Fireball

Az elmúlt napokban egy fekete és egy kozmozfekete iPhone 7-et használtam. Ha valaki gondolkozik melyiket vegye, segítek. A fekete jobban néz ki, a kozmoszfeketét pedig jobb kézben tartani. A jet black iPhone a valaha volt legkevésbé csúszós telefon az Apple-től. A rossz hír, hogy alig pár nap után a jet black iPhone-on, megjelentek a karcolások. Két nap óvatos használat után, legalább annyi karcolás jelent meg rajta mint az egy éves iPhone 6s készülékemen. Ez szomorú, ugyanis a kozmoszfekete iPhone egész egyszerűen gyönyörű! Hogyan néz majd ki pár hónap használat után? Ezt nem tudom, de nem is érdekel, mert egyszerűen imádom. Azonnal megvenném és elfogadnám a tényt, hogy a használat során karcolások lesznek rajta, akárcsak egy fekete autó fényezésén.

Hogy milyen a kamera? Évek óta mondogatom, de most elmondom újra, mert az iPhone 7 ismét alátámasztja: Az Apple a vezető vállalat a világon a kamerák terén, és alapvetően az iPhone inkább egy kamera, mint telefon.

New York Times

Meglepetés, meglepetés – ez a dolog szárnyal. Az Apple chipjei évről évre nagyot fejlődnek, és ez alól az A10 Fusion sem kivétel. A legnagyobb említésre méltó újdonság az iPhone 7-ben és a 7 Plus-ban, a sebességnövekedés. A gyorsabb A10-nek köszönhetően, az alkalmazások közti váltások, a kamera megnyitása, és minden más is sokkal gyorsabb lett. Emellett az iPhone 7 akkumulátora plusz 2 óra üzemidőt biztosít az iPhone 6s-hez képest. Leteszteltük Geekbenchet futtatva, és az iPhone 7 39 százalékkal gyorsabbnak bizonyult, mint a 6s, és 114 százalékkal verte meg az iPhone 6-ot. Tehát a 6s tulajoknak nem biztos, hogy szükséges váltaniuk, de azok akik iPhone 6 vagy annál idősebb készüléket használnak, érdemes megfontolniuk a cserét.

Appleinsider

Az Apple eddig is használt négy magos processzorokat a Macekben, de mindegyik mag ugyanazzal a sebességgel pörgött. Az A10 Fusion chip kicsit más. Ebben is négy mag van, de itt két erősebb és két gyengébb teszi a dolgát. A gyengébb magok szolgálják ki az alapvető feladatokat, mint például a háttérben futó mail alkalmazást, az erősebb magok csak akkor kapcsolnak be, ha mondjuk egy játéknak szüksége van komolyabb teljesítményre. Ennek köszönhetően jelentősen csökkent az iPhone 7 fogyasztása, mi pedig több üzemidőt kapunk cserébe.

Engadget

A napjaim során a napi rutinomba beletartozik az üzenetek olvasása-írása, emailezés,  zenehallgatás Spotify-on, és maratoni Heartstone játszadozások. Az iPhone 7 simán kibír ezekkel egy napot, az iPhone 7 Plus pedig akár két napot is. Természetesen mindenki másképp használja a készülékét, de biztos vagyok benne, hogy a megnövelt akkumulátor a legtöbb ember számára elegendő lesz.

iphone7-fb

Wired

Az iPhone 7 kamerájáról könnyű írni. Egyszerűen csodálatos! Minden egyes fotó készítésekor az iPhone 7 100 milliárd műveletet végez el a képen, de mindezt teljesen észrevétlenül teszi. A fotók és a videók fontosak az okostelefonoknál, ezek pedig sokkal jobb minőségűek lettek a 6s-hez képest. Az iPhone 7 Plus nem összemérhető egy profi DSLR géppel, de mindenképpen sokkal több részletet, gazdagabb színeket látok, mint bármilyen más eddig kipróbált okostelefonon.

Bussines Insider

Az igazi újdonság az iPhone 7 Plus második kamerája, ami egy tele lencse. Most először az iPhone-ok történelme során, anélkül közelíthetünk rá egy témára, hogy az a minőség rovására menne.

iphone 7-41

ESPN

A fotók igencsak meggyőzőek. Az autófókusz és az automata expozíció tökéletesen működik változó fényviszonyok mellett is, akár egy kézzel is tökéletes képeket lőhetünk.

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 11: The crowd erupts during the men's final action between Novak Djokovic and Stan Wawrinka during Day 14 of the 2016 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on September 11, 2016 in Queens.  (Landon Nordeman for ESPN)

Buzzfeed

Megnéztem a leveleimet miközben zuhanyoztam. Próbaképp bedobtam az óceánba. Az iPhone mindkét szituációt túlélte.

De mi értelme a kozmoszfeketének? Ujjlenyomat mágnes és könnyen karcolódik, még az Apple szerint is szükséged van egy tokra ha ilyet vásárolsz.

A kozmoszfekete borítást egy precíziós, kilenclépéses anodizálási és polírozási folyamattal alakítjuk ki. A felület keménysége pontosan olyan, mint a többi anodizálási eljárással készülő Apple-terméké, a használat során azonban a magasfényű felületen apró karcolások jelenhetnek meg. Amennyiben aggódsz emiatt, azt javasoljuk, hogy iPhone-od védelme érdekében használd a nagy választékban kapható tokok valamelyikét.

A fekete? Nos igen. Nagyon matt, nagyon sima, és nagyon fekete, sokkal szebb mint a képek alapján képzelnéd. Nem szürke, hanem elveszel a feketében fekete. Oké. Csukd be a szemed. Na ilyen.

Ars Technika

Bárki aki iPhone 6 vagy régebbi készüléket használ, legalábbis fontolja meg a cserét. A pénzedért kapsz egy vízálló, sokkal gyorsabb, iPhone-t, kétszer vagy háromszor több memóriával, hosszabb üzemidővel, jobb kamerával és egy jópár egyéb újdonsággal.

Wall Street Journal

Még most sem mondanám, hogy az iPhone 7 a legjobb készülék amit a pénzedért kapsz. Az iPhone 7 újdonságai a legjobb telefonná tették volna… 2015-ben. Az Apple-nek tavaly kellett volna bemutatnia. Mostanában az Apple csak követi a Samsungot, akik 6 hónapja mutatták be ugyanezt a kamerát, és a vízálló házat. Puszta szerencse az Apple számára, hogy miközben péntektől kapható az iPhone 7, a Samsung épp most kénytelen visszahívni a Note 7 készülékeit.

BN-PU500_PTECH0_M_20160912182451

Az általunk eddig elolvasott tesztekből kiderül, hogy a legtöbben szeretik az új iPhone-t. A kritikák nagy része a jack-csatlakozó hiánya, illetve a viszonylag változatlan dizájn miatt érte az iPhone 7-et. A tesztelők nagy része a sima fekete modellre tette le a voksát, a jet black vagyis a kozmoszfekete iPhone csak a második helyen végzett.

A hazai rajt után természetesen mi is megírjuk, hogy szerintünk milyen használni az iPhone 7-et és az iPhone 7 Plus-t, szerencsére nem is kell erre sokat várni, hiszen itt van a nyakunkon a magyarországi forgalmazás kezdete.

iPad Mini

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!