imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Befutottak az új MacBook Air első tesztjei


A szerencsésebbek már élőben is kipróbálhatták a masinát, s természetesen nem mulasztották el megosztani a korai tapasztalataikat.

A szerdán frissült MacBook Airt egész jól fogadta a közvélemény, hiszen az Apple három területen is igyekezett a közönség kedvére tenni vele. 1099 dollárról 999 dollárra csökkent az indulóár, 128 helyett 256 GB-os alap tárhelyet kaptunk, valamint a már-már páriának számító pillangómechanikás billentyűk is elbúcsúztak, átadva helyüket a 16 hüvelykes MacBook Próban is remekelő Magic Keyboardnak.

Így aztán nem is csoda, hogy az első tesztek túlnyomórészt pozitív hangot ütnek meg az új géppel kapcsolatban. Az Engadgetnek író Dana Wollman leginkább a billentyűzetet dicséri, kiemelve a pontosságot és a nyilak visszatérését a klasszikus T-elrendezéshez. Megjegyzi ugyanakkor, hogy az új gombokat egy kissé hangosnak találja, ám a cím alapján ennek ellenére is úgy gondolja, hogy már a billentyűzet miatt is megéri beruházni a masinára.

Jason Snell a Six Colors tesztjében szintén lelkesen üdvözli a Magic Keyboardot, ám szavai alapján az árcsökkentés még izgatottabbá tette. A szerző szerint a 999 dolláros árcédula pont megfelelő a gépnek, amely a 256 GB-os tárhellyel már sokkal könnyebben ajánlható a tudatosabb vásárlóknak is. Snell az i5-ös modellről benchmarkot is készített, ennek eredménye szerint az új processzor egymagos teljesítményben 32, többmagosban 63 százalékkal múlja felül az előző generációs megfelelőjét (a 2018-as iPad Prót viszont nem sikerül lepipálnia).

A CNBC-n megjelent bemutatóban Todd Haselton egyenesen azt állítja, hogy az új Airre még azoknak is érdemes váltaniuk, akik a 2018-as, vagy akár a 2019-es modellt használják.  A tesztelőt leginkább az ollómechanikás billentyűzet lelkesítette fel ennyire, de ő sem hagyja ki a 256 GB-osra emelt alap tárhely feletti örömködést. Haselton ugyanakkor csalódását fejezte ki a még mindig csak 720p-s beépített webkamera, valamint a Face ID hiánya miatt, amit szerinte ideje lenne a laptopokban is bevetni.

A TechCrunch tesztje a szerző Brian Heater azon megjegyzésével indul, hogy kissé ironikus egy “ultra-hordozható” laptopot bemutatni pont azokban a napokban, amikor a koronavírus-járvány miatt egyre többen kényszerülnek otthon maradni. Komolyra fordítva a szót ő is dicséri a Magic Keyboardot, melynek gépelési érzetét az eddig is kaphatóBluetooth-os változathoz hasonlítja. A tesztelő viszont mindenkinek azt ajánlja, hogy rögtön az 1099 dolláros modellt vegyék meg, amelyben már az erősebb i5-ös processzor dolgozik.

A TechRadar cikkét jegyző Gareth Beavis és Matt Hanson is lefutotta a kötelező köröket az új billentyűzet tömjénezésével, ám azt is megjegyzik, hogy szerintük a gombok lehetnének valamivel távolabb egymástól. A TechCrunch-csal ellentétben ők kifejezetten ajánlják a legolcsóbb konfigurációt, amit náluk a 25 Google Chrome-tab+fotószerkesztés+videóhívás hármasa sem hozott zavarba. A tesztben külön kiemelik a hangszórók remek hangzását, ugyanakkor a Retina kijelző színeit kissé tompának találják.

A videós anyagok vizére evezve Marques Brownlee, azaz MKBHD is megmondta a magáét az új MacBook Airről. A billentyűzet, az ár, és a duplázott tárhely a 10 millió követővel rendelkező Youtubertől is megkapja a szép szavakat, ám ő is kiemeli a kamera alacsony felbontását, valamint a beépített mikrofon hangminőségétől sincs elájulva. Összességében azonban jól sikerült frissítésnek tartja a 2020-as Airt, és még azt sem zárja ki, hogy lecseréli rá a mindennapi feladatokhoz eddig használt 13 hüvelykes MacBook Próját.

A következő hetekben minden bizonnyal ellepik majd az internetet a MacBook Air bemutatói, úgyhogy a kíváncsibbaknak érdemes nyitott szemmel böngészniük. A tesztelők után viszont most a tiétek a szó egy újabb szavazással.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!