imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Bejön az új Macek szaga? Akkor ez az illatgyertya neked való!


Sok furcsa Apple-lel kapcsolatos terméket láttunk már, és sok mindenre fel voltunk készülve, de erre nem. Az amerikai Twelve South ugyanis bemutatta az „Új Mac gyertya” névre keresztelt termékét, mely bizony egy Mac-illatot árasztó gyertya.

Vallomással kell kezdenem: én is nagyon szeretem az új Apple-termékek szagát (illatát?). Azt az illatot, amit akkor érzünk, amikor kibontjuk a legújabb szerzeményünket. Semmi máshoz nem hasonlítható, talán még az újautó-illat rúghat labdába mellette. Hogy pontosan mi okozza a rövid időn belül elillanó szagot, arról megoszlanak a vélemények, a legközelebb valószínűleg akkor járunk az igazsághoz, ha az ózonra, a száradó ragasztókra és a forrasztásokra gyanakszunk. Az viszont tény, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki szereti.

Twelve South New Mac gyertya

Olyannyira nem, hogy a Twelve South Apple-kiegészítőket gyártó cég felismerte a piaci rést, és bemutatta a New Mac Candle („új Mac gyertya”) nevű illatgyertyát, ami állításuk szerint az új Apple-termékek illatát árasztja magából. Minden darabot kézzel öntenek a Dél-Karolinában található Charleston városában, 100%-ban szójaviaszból készül (vegán?). Az adatok szerint 45-55 órát ég, és az illatában menta, barack, bazsalikom, levendula, mandarin és zsálya jegyeket fedezhetünk fel. Ezek közül nekem egyik sem jutna eszembe az új Mac-illattal kapcsolatban, de hát nem is vagyok hivatásos orr.

Twelve South New Mac gyertya

A gyertyáért 24 dollárt kell leszurkolnunk, viszont Magyarország esetében erre még rájön a szállítási költség (kb. 22 dollár) és az ÁFA, így végül valamivel 16 ezer forint fölött áll meg a dolog. Nem olcsó, de persze még mindig költséghatékonyabb megoldás, mint egy új MacBookot vásárolni. A készlet ugyan jelenleg kifogyott (ez is mutatja, hogy elég nagy lehet az érdeklődés), de a Twelve South azt írja a honlapján, hogy még ebben a hónapban érkezik a következő szállítmány.

Mi jöhet még? Nekünk már van is egy öltetünk, amihez Roland egy illusztrációt is készített. Íme:

iSmell

Forrás: Twelve South via 9to5Mac.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!