imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Bejövő hívás felolvasása iPhone-on


Tudtad, hogy iPhone-ok egy ősi funkciója lehetővé teszi, hogy kimondassuk a hívó nevét a személyi asszisztens segítségével. Mutatjuk hol tudod aktiválni a Hívások bejelentése funkciót!

Anyukámat nem olyan régen beszéltem rá, hogy az 1-2 évente lecserélendő, középkategóriás androidos telefonok helyett ezúttal iPhone-t válasszon. Így végül is a múlt nyáron az iPhone SE-re esett a választas: pici, minden igényt kiszolgál és kevesebb mint fele annyiba kerül, mint az aktuális generáció alsó szegmense. Tanulgatja még, mit hol talál meg rajta, de amikor megmutattam neki a Hívások bejelentése funkciót, azonnal beleszeretett.

Bár magyar nyelven ez a funkció elég buta ahhoz, hogy az ember folyamatos könnyező röhögésben törjön ki, mégis hasznos és elég gyorsan hozzá is lehet szokni. Tudjátok, mint amikor a Térkép alkalmazás utca helyett angolosan utkát mond, valami hasonlóra kell számítani ebben az esetben. Egy ideig fáj, de lassacskán hozzá lehet szokni.

A rendeltetését azonban magyarul is elvégzi: amikor megcsörren a telefonod kimondja a hívó nevét. Ez nagyon hasznos például, ha nincs állandóan a kezedben az iPhone-od, a kocsiban, Bluetooth füles mellé futáshoz és a többi. Ha tennél vele egy próbát, akkor a következő módon tudod aktiválni:

  1. Lépj be a Beállításokba
  2. Görgess a Telefon menüponthoz
  3. Koppints a Hívások bejelentése almenüre
  4. Pipáld be a számodra szimpatikus használati módot

Beállíthatjuk, hogy mindig bemondja a hívót, vagy csak a kocsiban, esetleg fülhallgatóra csatlakozva.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!