imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Bekerülhet az AirPods az iPhone csomagolásába?


A DigiTimes legújabb értesülései szerint az Apple jövőre már EarPods helyett AirPodsot csomagol majd az új iPhone-ok dobozaiba. Mekkora esélye lehet? 

Már az AirPods bemutatása pillanatában feltehettük a kérdést: mostantól akkor a vezetéknélküli fülhallgató váltja ki majd az EarPodsokat, amivel minden iPhone érkezik? Nem, az Apple külön kezdte el árulni a piacon az akkor magasan legkorszerűbb és rövid idő alatt ikonikussá váló fülest, ami brutális számokat hozott, és a cupertinói vállalat egyik legnépszerűbb terméke lett.

A DigiTimes legfrissebb hírei szerint azonban jövőre már eljön az a kor, amikor nem a vezetékes fülhallgatót találjuk majd az iPhone-ok dobozaiban, hanem az AirPods tokot. A hír mögötti érvek, ha nem is teljesen meggyőzőek, némi reménykedésre adhatnak okot.

Elsősorban ott az iparági nyomás: a hírek szerint a Samsung és a Xiaomi is egyaránt azt fontolgatja, hogy a saját valóban vezetéknélküli füleseikkel szállítják majd a zászlóshajó készülékeket. A Samsung Galaxy Buds például egész jól sikerült, így ha hasonló árak mellett valaki egy iPhone vagy egy csúcs Samsung mellett vacillálna, ettől akár billenhet is a koreai vállalat felé a mérleg nyelve.

A másik érv az AirPods Pro megjelenése lehet. Az Apple-nek sikerült szintet lépnie, és az aktív zajszűréssel érkező új füles még az audiofil szakértőket is lenyűgözte méreteihez viszonyított teljesítményével. Magasabb ára ellenére annyira jól fogy, hogy állítólag meg kellett duplázni a gyártási kapacitást. Márpedig ezzel némiképp leértékelődik az amúgy szuper alap AirPods modell, ami az EarPodshoz képest minőségi ugrás lenne az iPhone ajánlatban.

Ugyanakkor több szempontból meglepő lenne, ha már 2020-ban megtörténne a váltás. Az Apple legjobban növő hardver területe (vagyis a szolgáltatások mögött a második) a hordozható eszközök, amiből ha kivennénk az AirPods eladásokat, önmagában az Apple Watch nem lenne ekkora sztori a befektetők felé (nagy számok maradnának, csak nem ekkorák).

Árazást tekintve nehéz lenne jelenleg elhinnünk, hogy a nem a dömping árazásáról híres Apple betesz a 9900 forintos vezetékes füles helyett egy 40 ezer forinttal drágábban forgalmazott terméket, és ezt az értéknövekedést nem építi be az árakba. Vagyis száz dollárral drágább iPhone, egy olyan periódusban, ahol a nagy emelések után kissé visszafogta magát a vállalat.

Az is érdekes kérdés lehet, hogy mennyien választanák az AirPods Prót akkor, amikor már eleve van AirPodsuk. Más az, amikor két termék között döntenél, és a minőségi szempontok miatt a drágább opciót választod, vagy a vásárlás és a nem vásárlás között hezitálsz.

A legfőbb érv pedig maga a forrás és az időzítés. A DigiTimes híresen lehoz a tech világon belül minden pletykát, így rengeteg változásról tudnak elsőként beszámolni, miközben legalább ennyi hírük kacsának bizonyul. Ha hozzá vesszük, hogy a Fekete Péntek kapcsán a hétvégén semmi más hír nem jelent meg rajtuk kívül, mindenki csak és kizárólag a különböző ajánlatokat osztotta meg olvasóinak (ilyet mi is tettünk), ezért nagyon-nagyon hatásvadásznak tűnik az egész.

Egyszer biztosan eljön az a kor, amikor végleg kiveszik a vezetékes füleseket az iPhone-ok mellől, és idővel valószínűleg a kínálatból is. De ez még nagy eséllyel nem 2020 lesz.

Te mennyivel fizetnél többet egy új iPhone-ért, ha AirPodsszal érkezne? Szerinted meddig lesz még kapható egyáltalán az EarPods? 

Forrás: DigiTimes

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!