imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Belkin? Milyen Belkin? Ja, hogy a Foxconn!


Az Apple-ösök körében jól ismert kiegészítőgyártó a jövőben új tulajdonoshoz kerülhet. Aggodalomra semmi ok, „házon belülről“ érkezett a jelölt az iPhone beszállító Foxconn személyében. Attól tehát aligha kell tartani, hogy megszűnik az iPhone-ok támogatása…

Kiegészítők gyártani Apple termékek számára majdnem olyan jó biznisz lehet, mint magukat a készülékeket legyártani. Aki megengedheti magának a nemritkán 300 000 forint fölé kúszó telefont, tabletet, esetleg a fél panellakás árába kerülő iMac Prót, az feltehetően akkor sem fog spórolni, ha a kiegészítővásárlásra kerül a sor. A gyártók tehát egy garantáltan prosperáló üzlettel számolhatnak.

Az új logó(k).

Feltéve, ha megszerzik a (nemrégiben megváltoztatott) Made for iPhone/iPad/iPod (MFi) plecsnit, hiszen ez biztosítja a felhasználók számára, hogy az adott tartozék megfelelően fog együttműködni készülékével. Ehhez viszont át kell menni az Apple szigorú minőségkontrollján, és be kell tartani a szabályokat, ami nem feltétlen annyira egyszerű feladat. Nem véletlen, hogy relatíve kevés ismertebb Apple-ös kiegészítőkben utazó márkanév lett ismert. Az egyik ilyen az általatok is minden bizonnyal jól ismert Belkin.

Tökéletes érzékkel éreztek rá, hogy az Apple ökoszisztéma versus külvilág még koránt sem egy lejátszott meccs, bőven van még helye a közvetítőként szolgáló átalakítóknak, kábeleknek, adaptereknek és társaiknak. Annyira jól sikerült meglovagolniuk a dongle-hullámot, hogy az egészen odáig repítette a gyártót, hogy az AirPower hiányában az ő vezeték nélküli töltőjüket ajánlja az Apple az újdonsült képességgel rendelkező iPhone 8 (Plus), iPhone X triumvirátushoz.

Éppen ezért nem jelentőség nélküli hír, hogy a Belkint most teljes egészében megveszi a Foxconn Hong Kong-i leányvállalata, a FIT Hon Teng. Legalábbis a Financial Times így tudja, márpedig ők képben szoktak lenni az ilyen üzletekkel. A beruházás a jelentés szerint 866 millió dollárba (~ 220 milliárd forintba) került. A felvásárlással együtt járnak a Belkin által korábban összevásárolt vállalatok, ide értve a Linksyst, a Phynt és a Wemót; valamint a közel 700 levédetett technológiai szabadalom is.

A FIT, ha minden igaz okosotthon törekvéseinek kielégítésére tervezi használni az új szerzeményt. Tekintve, hogy a Foxconn és az Apple meglehetősen szoros barátságban állnak, nem lennénk meglepve, ha ezek között az okosotthon termékek közt akadna pár HomeKit kompatibilis megoldás is…

Forrás: 9to5Mac

A Belkin az idei CES-en új dizájnos vezeték nélküli töltőket mutatott be. Ha érdekel, hogy még milyen menő, Apple-höz kapcsolódó cuccokat láttak napvilágot a Las Vegas-i techparádén, erre keresgélj.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!