imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Belül legalább nagyot erősödött az iMac


A legújabb iMac frissítés kívülről nem hozott változást, belül viszont annál inkább.  A friss Geekbench tesztek némelyikében még az iMac Prót is veri!

A Keynote előtti frissítésdömping részeként az iMac vonalon is aktív volt az Apple. Nem beszélhetünk hatalmas ráncfelvarrásról, mert külsőleg semmiben nem változott, pusztán új processzorokat és videókártyákat kapott. A kérdés az maradt, hogy vajon az Intel kilencedik generációs Coffee Lake processzorai mennyivel teljesítenek jobban.

Változó a kép: néhány esetben csak kisebb előrelépésről, máshol brutális ugrásról beszélhetünk.

A 21,5″-es modelleknél hiányzik az i7-es processzor, ebben az esetben a Mac miniéhez hasonló teljesítményre számíthatunk. Az i3-as és i5-ös processzoroknál 5-10% javulást láthatunk egyagos teljesítményben, míg többmagos performansz vizsgálatnál 10-50% javulás észlelhető. Mivel a 7. és 8. generációs processzorok architektúrája gyakorlatilag megegyezik, itt az órajelnek és a magok számának köszönhető a gyorsulás.

A 27″-es 5k modellek természetesen minden esetben jobban teljesítettek, mint a 2017-es elődeik. Az egymagos teljesítmény növekedése 6 és 11 százalék közötti, a hatmagos mogdellek esetében azonban a többmagos tlejesítmény javulás akár 49%-os is lehet. Minél nagyobb modellt választunk annál nagyobb lesz az ugrás a többmagos teljesítményben.

Érdekesség, hogy az új 6 és 8 magos iMac processzorok még a 8 és 10 magos iMac Prókkal is felveszik a többmagos teljesítményben a versenyt.

Az látszik a tesztek alapján, hogy a többmagos teljesítményt igénylő munkákhoz kifejezetten nagy fejlődést hozott a frissítés, és nem csak megérheti akár 2017-es modellről is frissíteni, de az erősebb verziók akár az iMac Pro alternatívái is lehetnek. Aki azonban csak az egymagos teljesítményt használja ki, annak 2017-es modellről nem érdemes váltania. Inkább azoknak ajánlott, akik régi gépeket cserélnének le és a mostanit is sokáig szeretnék használni.

Forrás: Geekbench

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!