imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Bemutatkozott a kisebb iPad Pro!


A mai bemutató a kisebb készülékekről szólt: bemutatkozott az új 4″-es iPhone SE, és a várakozásoknak megfelelően az iPad Pro is családdá bővült: Phil Schiller bemutatta az új, 9,7″-es iPad Prót.

Miért ez a méret? Phil Schiller szerint ez a legnépszerűbb, eddig 200 millió darabot adtak el a 9,7″-es iPadekből. A marketingigazgató arról is beszélt, hogy jelenleg 600 millió 5 évnél idősebb PC-van használatban, akik válthatnának például egy iPad Próra – szóval gyakorlatilag arra kérlelte az embereket, hogy vegyenek az utóbbi időben az eladások szempontjából egyre inkább gyengélkedő iPadekből.

iPad Pro 9,7"

Éppen ezért apait-anyait beleadtak az új iPad Próba: a kijelző 40%-kal kevésbé tükröződik mint az iPad Air 2-é, és 25%-kal nagyobb a fényereje – ebből a szempontból ez lesz a legjobb táblagép a piacon. Új fogalmat vezetett be az Apple: itt a True Tone kijelző, ami nem csak a fényerőt, de a színhőmérsékletet is automatikusan állítja a négycsatornás szenzorai segítségével, vagyis például olvasáshoz a fehér a környezetünkben érzékelhető színhőmérséklethez igazodik.

iPad Pro 9,7"

Ami a processzort illeti: ugyanaz az A9X került a kis iPad Próba, mint a nagy testvérbe, ami azt jelenti, hogy a grafikai teljesítménye nagyobb, mint például egy Xbox 360-nak. Természetesen van „Hey Siri” funkció is, és, igen, a 9,7″-es iPad Pro támogatja az Apple Pencilt is, melyet Phil Schiller a valaha volt legjobb Apple-kiegészítőnek nevezett. Új kiegészítők is érkeztek, a legérdekesebb az áramellátással rendelkező kameraadapter, aminek az USB-portjába például Ethernet-adaptert vagy mikrofont is dughatunk majd.

iPad Pro 9,7"

Az új, kitüremkedő(!) kamera 12 megapixeles, True Tone vakut kapott, és támogatja a Live Photos funkciót is, valamint 4K felbontású videókat is rögzíthetünk. Az előlapi kamera 5 megapixeles, és a Retina Flash funkciót is támogatja vagyis az új, fényesebb kijelzőt használja a szelfikhez világításnak. Az iPadek története során először a 9,7″-es iPad Pro rozéarany színben is elérhető lesz. Az Egyesült Államokban az előrendelés március 24-én, az árusítás 31-én indul, Magyarországról egyelőre nincs hír. Az árak:

32 GB Wi-Fi 224 900 Ft
128 GB Wi-Fi 284 900 Ft
256 GB Wi-Fi 344 900 Ft
32 GB Wi-Fi + Cellular 274 900 Ft
128 GB Wi-Fi + Cellular 334 900 Ft
256 GB Wi-Fi + Cellular 394 900 Ft

 

Igen, megérkezett a 256 GB-os méret, ez egyébként a nagyobb iPad Próban is elérhető, 419 900 Ft-ba kerül a Wi-Fi és 469 900 Ft-ba a Wi-Fi + Cellular változat. Az iPad Air 1 megszűnt, a többiek maradtak, az iPad Air 2 ára kb. 10%-kal csökkent.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!