imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Bemutatkozott az iPhone XR!


A Keynote végére megérkezett a hiányzó, harmadik iPhone is. Ahogy azt vártuk, vékony káva, 6,1 inches LCD kijelző, Face ID és remek ár jellemzi a sikerre ítélt terméket.

Érdekes módon az idei Keynote-on nem a csúcskészülékek, hanem a nehezen hova tehető, ám annál jobban üdvözölt harmadik készülék, az iPhone XR volt a legérdekesebb bejelentés. Azért mondjuk, hogy nehezen hova tehető, mert soha nem volt még rá példa, hogy egy, a csúcskészülékekre ennyire hasonlító modellt mutasson be az Apple, ráadásul szokatlan 6,1“-es méretben, és kedvező áron.

Ami a legegyértelműbb kompromisszum a csúcsmodellekhez képest a kijelző, ami OLED helyett maradt LCD-s. Cserébe új fantázianévvel, a Liquid Retinával ruházták fel a felbontásban 1792 x 828 pixelt hozó, a szokásos 326 PPI-csel operáló megjelenítőt. Az Apple azt mondta, hogy ez az eddigi legjobb LCD kijelző valaha, amit könnyen el is hiszünk nekik, ez a technológia már alaposan be van járatva, biztosan szép lesz, mégha nem is olyan meghökkentő, mint egy OLED.

Megkötés még, hogy a keret nem a prémium rozsdamentes acél, hanem a klasszikus alumínium. Kikerült még a 3D Touch technológia is, ami feltehetőleg sokaknak azért nem fog hiányozni, de azért kicsit sajnáljuk. Kaptunk viszont cserébe a MacBook Prók Trackpadjéből ismerős haptikus visszajelzést, hogy könnyebben együtt lehessen élni a Home gomb nélküli kialakítással. IP68-as víz- és porállóság helyett, „csak“ IP67-re számíthatunk, illetve két kamera helyett csak egy került a hátlapra.

Processzorból viszont ugyanaz az A12-es fog dobogni a készülék hasában, mint az iPhone Xs és Xs Max esetében, szóval a sebességre egész biztosan nem lesz panasz. Szuper még, hogy nem spórolták ki a Face ID-t sem, a 7 megapixeles előlapi kamera mellől, szóval az Animojikat nem kell nélkülözni a majd az újdonsült tulajoknak. Az akkumulátor elméletben másfél órával tovább húzza majd, mint az iPhone 8 Plus-é, ami elég komoly növekedésnek számít.

Ahogy azt várni lehetett, az iPhone XR számos színvariációban fog pompázni. Nevesül feketében, fehérben, korallban, kékben, sárgában és pirosban – elég jól néznek ki. Az iPhone 5c óta nem volt még iPhone ennyi színben elérhető.

Amiért várhatóan a mai felhozatal igazi sikerterméke az iPhone XR lesz az nem a színek és a relatív kevés kompromisszum a csúcskészülékekhez mérten, hanem az ár lesz. Míg az iPhone XS Max 577 990 forintos maximális (érted, Max!) árcédulával sokkolja a népet, addig az iPhone XR 299 990 forintos belépő ára egészen kedvezőnek számít, biztosan népszerű termék lesz.

Nektek a most bemutatott három iPhone közül melyik tetszett a legjobban?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!