imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Bemutatkozott a Microsoft okoskarkötője


Hónapok óta mennek a találgatások arról, hogy a Microsoft is belép a hordható eszközök piacára egy saját hardverrel, ami egy okoskarkötő lesz. A korábban általunk is megírt hír igaz lett, tegnap bemutatkozott a Microsoft Band, a Microsoft első fitneszkarkötője.

A bejelentés kicsit viccesre sikerült, legalábbis abból a szempontból, hogy az App Store-ban korábban jelent meg az eszközhöz tartozó alkalmazás mint ahogy a Microsoft leleplezte volna a Microsoft Bandet. Aztán pár órával később a sajtónak is hivatalosan megerősítették a termék érkezését.

A piac nagy szereplői közül a Microsoft az első, aki nem csak a saját platformjához láncolja a hordható okoskiegészítőjét. A Band a Windows mellett működni fog Androiddal és iOS-szel is. Üröm az örömben, hogy ettől függetlenül a redmondi cég a saját szoftveres megoldását erőlteti, vagyis az iPhone-unkon a kiegészítő a Microsoft Health (milyen találó elnevezés) alkalmazással szinkronizál majd.

Megjelenését tekintve Microsoft Band leginkább a Samsung Gear Fitre hasonlít, vagyis az alakja egy karkötőre emlékeztet egy kisebb méretű hosszúkás kijelzővel. A kijelző képátlója 1,4 hüvelyk, felbontása 320×106 pixel. Funkcióit tekintve nagyjából azt nyújtja, mint bármelyik hasonló fitneszkarkötő a piacon: számolja a megtett lépéseinket, képes figyelni az alvásunk minőségét, stb. Amiben több, mondjuk egy Jawbone UP24-nél, azok többek között a különböző értesítési és egyéb funkciók. Értesítéseket kaphatunk ugyanis az e-mailjeinkről, naptárbejegyzésekről és eseményekről, valamint a Microsoft Band helyt ad a Microsoft digitális személyi asszisztensének, Cortanának is. Ezen kívül nem maradhatott ki a Twitter és a Facebook sem, hiszen ezekhez a szolgáltatásokhoz lassan a már porszívónk is kapcsolódik.

Továbbá pár extra szenzort is beépítettek az eszközbe a Microsoft mérnökei: kapunk egy UV-mérőt, amivel a káros napsugárzás mértékét láthatjuk, illetve egy szenzort, ami méri a bőrünk elektromos vezetőképességét, és ez alapján állítólag meg tudja mondani, mennyire vagyunk éppen stresszesek. Ezeken kívül a mára már szokásosnak mondható pulzusmérő és giroszkóp került az eszközbe. Érdekesség, hogy elvileg egy GPS-chipet is kapott, vagyis ha futáshoz használjuk majd, térképre is rajzolhatjuk az edzéseinket.

Kép forrása: The Verge.
Kép forrása: The Verge.

A Microsoft 48-órás akkumulátoridőt ígér, ami elég jól hangzik egy ekkora méretű, és elvileg éjjel-nappal  – akár GPS-szel is – működő eszköztől. Igaz, az apró betűs rész azt mondja, hogy a 48 óra normál használatra vonatkozik, „a fejlett funkciók és a GPS korlátozhatják az akkumulátoridőt”. Mindenesetre az első teszteknél meglátjuk majd, mi a helyzet.

A Microsoft Band nettó 199 dolláros áron vásárolható meg az Egyesült Államokban, hazai forgalmazásáról egyelőre nem szólnak a hírek. A Microsoft reméli, hogy az eszköz funkciói idővel bővülnek majd, jövő év elejére ígérik a fejlesztőknek szánt eszközöket ehhez, onnantól kezdve ha nem is alkalmazásokkal, de plusz funkciókkal bővülhet a Microsoft Band.

Nektek mi a véleményetek a Microsoft első okoskarkötőjéről?

Forrás: Re/code. Borítókép: Microsoft.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!