imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Bemutatták az Apple Watch-ot


Az Apple az előzetes pletykáknak megfelelően bemutatta Apple Watch névre keresztelt karóráját is. És itt nem egy egyszerű fitnesz kiegészítőről van szó, hanem egy igazi, hamisítatlan divatkiegészítőről, ami éppenséggel egyben egy okosóra is.

Az Apple Watch 3 különböző kiszerelésben lesz kapható, Watch, Watch Sport és Watch Edition. Az egyszerűen csak Watch-nak nevezett modell rozsdamentes acél burkolattal, zafírkristály bevonatú kijelzővel és elegáns, de visszafogott szíjakkal érkezik. Ezzel szemben a Sport modell különösen strapabíró kijelzőbevonattal és csuklópánntal, míg a Watch Edition 18 karátos aranybevonattal és exkluzív csuklópánttal lesz kapható.

Unknown-11Unknown-4Unknown-33

 

A kijelző mögött egy vadonatúj, kifejezetten a Watch igényeire szabott processzor, az Apple S1 bújik meg. Ebbe az apró egységbe került szinte minden, ami az óra működéséért felel.

Screen Shot 2014-09-09 at 22.00.20

A töltéshez egy szintén újszerű, a MacBook töltőkhöz valamelyest hasonló, a MagSafe technológiát az indukciós töltéssel ötvöző egységet használhatunk, az Apple ígérete szerint rendkívül egyszerűen használhatjuk majd, sötétben, félálomban sem jelent majd gondot tölteni az új óránkat.

Screen Shot 2014-09-09 at 22.00.05

Az iPhone felhasználók valószínűleg az első pillanattól otthon fogják magukat érezni az óra menüjében, ennek ellenére a kezelőfelületet természetesen teljes mértékben az óra adottságaira szabták.Unknown-15

A home gomb funkcióját a hagyományos órákon megszokott tekerő gomb, vagyis a korona tölti be, ezt használhatjuk görgetéshez és a zoom gesztust is ez váltja majd ki.

Unknown-1

 

A négyszögletes óralapon található érintőkijelző újdonsága, hogy érzékeli az érintés erősségét is, így a nagyobb kijelzőkön bevált többujjas gesztusokat a kis kijelző adottságai miatt egy érintéssel vagy erősebb nyomással aktiválhatjuk.

 

Az Apple Watch egyik meglepetése a digital touch funkció. Ennek segítségével barátainknak “érintéseket küldhetünk”, vagyis a saját karóránk kijelzőjét megérintve az ő Apple Watch karórája ugyanazon a ponton megrezdül, mintha csak a csuklóján dobolnánk. Ezen kívül rajzolhatunk is az apró kijelzőre, ami szintén megjelenik a kiszemelt ismerősünk óráján, így egy üzenetnél vagy telefonhívásnál sokkal apróbb és személyesebb üzeneteket is küldhetünk azoknak, akik legközelebb állnak hozzánk.

Unknown-9

Az óra szintén nem elhanyagolható oldala a fitnesz és egészségügyi felhasználásokban rejlik. Az Apple Watch segít aktívabban tölteni mindennapjainkat, miközben részletesen méri a napi aktivitásunkat.Unknown-17

A karóra hátoldalán található szenzornak hála az eddigi fitnesz termékeknél várhatóan sokkal pontosabban méri aktivitásunkat, legyen szó egy átlagos polgár mindennapi testmozgásáról, vagy egy profi sportoló felkészülő edzéséről.

Unknown-2

Az iPhone-unkon használt alkalmazások értesítéseit is átirányíthatjuk a karóránkra, így akár egy Facebook üzenetre is válaszolhatunk anélkül, hogy elővennénk telefonunk. De az Apple nem áll meg az egyszerű értesítések átirányításánál, bemutatták a WatchKit keretrendszert, amely segítségével a fejlesztők más értesítéseket küldhetnek az óránkra, mint amilyet az iPhone kijelzőjén kapunk.

Unknown-12

A WatchKit nyújtotta lehetőségekre remek példa az Apple saját navigációs alkalmazásának értesítése. A kijelzőn megjelenő navigációs utasításokon túl a Taptic feedback segítségével rezgéssel is érzékelteti, hogy az útelágazásnál jobbra vagy balra forduljunk, így rá sem kell pillantanunk az Apple Watch-ra, hogy érvényesüljön az értesítés.

Összességében a bemutató a sok kiszivárgott információ ellenére komoly meglepetést okozott, hiszen az igazán innovatív megoldásokról eddig egyáltalán nem hallhattunk. Természetesen alig várjuk, hogy kézbevehessük az Apple Watch-ot, de egyelőre az itthoni megjelenést és a fogyasztói árat tekintve semmilyen információ nem látott napvilágot.

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!