imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Bemutatták az Apple Watch Series 3-at és az Apple TV 4K-t!


A találgatások beigazolódtak, az Apple a 3 új iPhone modell mellett bemutatta az Apple Watch Series 3-at és az Apple TV 4K-t is. Az óra LTE képes lett, az Apple TV pedig, ahogy a neve is mutatja 4K minőségű filmre és játékra is alkalmas lesz, ezt utóbbit pedig A10X processzor hajtja majd. Lássuk részletesebben, mik az újdonságok!

Apple Watch Series 3

Tim Cook konferálta fel az új generációs órákat, mely az elmúlt évhez képest 50% növekedést produkált. Ezzel pedig a világ legnépszerűbb okosórája lett. A felhasználók fogadtatása minden várakozást túlszárnyalt, az Apple 97%-os elégedettségről számolt be. Ezután egy videót láthattunk, amely a legkülönbözőbb felhasználási módjait mutattja be az órának. A WWDC-n is volt már róla szó, majd később további információk érkeztek arról, hogy milyen új sporttevékenységekkel bővült a watchOS 4.

Timet Jeff Williams váltotta, aki első körben az említett sportolási felhasználásokról beszélt. Mostantól a nyugalmi pulzusmérést az óralapon is fogja mutatni a Watch. Elhangzott, hogy mostanra az Apple Watch nemcsak a világ legnépszerűbb órája, hanem a legnépszerűbb pulzusmérő eszköze is lett. Az edzés utáni pulzusvisszaállást is számon tartja, sőt figyelmeztet arra, ha úgy emelkedik a pulzusod, hogy nem voltál aktív.

Jeff beszélt a Stanford Egyetemmel együttműködve végzett kutatásokról. Úgy tűnik sikerült végleges formába ölteni a tanulmányt, hogy az Apple Watch pulzusadatait felhasználva az óra képes legyen észlelni a rendellenes szívverési mintázatokat. A watch OS 4 szeptember 19-től lesz elérhető mindenki számára. Végül pedig bemutatták az Apple Watch Series 3-at, amely LTE támogatással érkezik.

Hamar meg is tudtuk, hogy miért volt erre szükség: 40 millió zeneszám egyenesen az Apple Music-ról, valamint a Siri és a Térkép alkalmazás is indokolta ezt a lépést. A Series 3 kétmagos, 70%-kal gyorsabb processzort kapott, illetve lerántották a leplet a W2 Chipről is, mely 85%-kal gyorsabb Bluetooth és Wi-Fi kapcsolatot tesz lehetővé, miközben 50%-kal kevesebb energiát fogyaszt. Az óra a Series 2 vastagságát kapta meg, nem történt vastagodás.

A prezentáció alatt demózták is milyen őrületes nagy buli sörfözés közben az óráddal telefonálni. Erről azt érdemes tudni, hogy egy virtuálus SIM kártyát használ majd az óra, amihez nem kell külön telefonszám, megegyezik majd az iPhone-unkban lévővel. Az előzetes információkkal ellentétben, az antenna nem a Digitál Koronába, hanem magában a kijelzőben kapott helyett, viszont az Apple ennek a gombnak a tetejét pirosra színezte.

A vastagság nem változott, ugyanakkora, mint a Series 2. A mikrofon pedig olyan erős benne, hogy oda sem kell emelni a szánkhoz az órát telefonáláshoz, egyszerűen csak csináljuk tovább a dolgunkat és beszélünk, az óra megoldja a többit.

A Series 3 nettó 329 dollárról indul majd (LTE nélkül) az USA-ban. Itthon egyelőre úgy tűnik csak ez a verzió lesz elérhető, 119 990 Ft-os kezdőártól. Az összes új funkciót tudó Apple Watch Series 3 nettó 399 dollár lesz. A Series 1 induló ára közben nettó 249 dollárra csökkent.

Apple TV 4K

Jeff után Tim Cook egyenesen az Apple TV-vel folytatta, amit személy szerint már nagyon vártam. Egyből a közepébe vágott, és bemutatta az Apple TV 4K-t. A neve sokmindent elárul. Eddy Cue folytatta a prezentációt, aki az új 4K-s HDR (10 Dolby Vision) megjelenítésről beszélt. Első körben a meglévő képernyőképekből készítettek 4K-s változatokat és természetesen maga a UI is 4K-s lett.

Az eszköz az iPad Próból már ismerős A10X processzort kapta meg, ami azt jelenti, hogy 4x erősebb lett a GPU, mint amit az eddigi A8 tudott. Mondanunk sem kell, ezzel egyel közelebb került az Apple TV 4K a jelen a konzolgenerációkhoz. Erről is ejtettek szót a Keynote-on, ahogy a Metal 2-ről is. A 4K-s filmek ugyanannyiba kerülnek majd, mint a HD-s tartalmak, azokat pedig, amiket már megvásároltunk letölthetőek lesznek 4K-s minőségben is az új Apple TV 4K-ra.

A ThatGameCompany is képviseltette magát a Keynote-on. Bemutatták, hogy az Apple TV 4K mennyire közel jár a hagyományos videojátékok megjelenítéséhez. Persze még ha a hardver képes is rá, ehhez a projekthez maguk a fejlesztők is kelleni fognak, de nagyon izgalmas az Apple-nek ez a fajta próbálkozása. Kíváncsian várjuk ez ügyben a továbbiakat. Az Apple TV 4K ára nettó 179 dolláról kezdődik majd az USA-ban, itthon pedig 62 990 Ft-tól lesz elérhető. Az előrendelés a tengerentúl szeptember 15-én indul, a szállítás pedig szeptember 22-én. Amint biztos információnk lesz a hazai dátumokról, természetesen azonnal beszámolunk róla az iSTYLE oldalán és az iMagazinon is.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!