imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Bemutatták az Apple Watch Series 4-et


Borzasztó sok újítást kapott az Apple új okosórája, megjelenése óta nem változott ennyit.

Az új, negyedik generációs Apple Watch legszembetűnőbb változása egyértelműen a külalakja lesz. Egyrészt a megszokott 38 és 42 milliméteres tokozás 2-2 milliméterrel nőtt, azaz mostantól 40 és 44 milliméteres lesz az órák fizikai mérete.

Ha mindez nem lenne elég, a kávát is vékonyabbra szabták, a kettő változtatás eredménye pedig egy több mint 30%-kal nagyobb kijelző lett, amit egész biztosan mindenki meg fog érezni. Kerek verziót egyébként nem kaptunk az okosórából, az eddigi szögletes éleket azonban lekerekítették, tökéletes harmóniát teremtve ezzel az óra tokjának eredeti ívével. Ja, és Jony Ive elhozta mindenki vágyát: valamivel vékonyabb is lett a ház. Szuper!

De nem csak a jelentős redizájn miatt lett érdekes a mostani frissítés. A kerámiából és zafírüvegből készült hátlapon található, illetve a belső szenzorok is okosodtak, pontosodtak. A gyorsulásmérő például sokkal pontosabban fog valósidejű adatokat szolgáltatni, ami lehetővé tette az egyik mérsékelten érdekes újítás bevezetését: az esés-érzékelését.

Ez, ha minden igaz, automatikus tudni fogja, ha az Apple Watch gazdája elesett, és rögtön hívja is majd a mentőket. Egész biztosan sokak életét fogja majd ez a funkció megmenteni, nem mellesleg pedig pont az ilyenek lehetnek belépők az idősebb korosztály piacára. Ide kapcsolódik még a rendellenes kamrafibrilláció és a túl alacsony pulzus detektálása is, amely meg a szívinfarktus és más rendellenességek előjelei lehetnek.

Új Watch Face-ek is érkeztek!

Még durvább azonban, hogy az Apple kétpontos EKG-t is bele tudott szuszakolni az órába. Ehhez csak hozzá kell érni a koronához (ami végre haptikus visszajelzést kapott), a többit intézi az óra. Nyilván ezzel még nem ússzuk meg a kardiológust, az viszont biztos, hogy egy alapvetően szórakoztató elektronikai eszköz sosem állt még ilyen közel az orvosi műszer kategóriához. Olyannyira egyébként, hogy még az FDA is rábólintott erre, ami nagy szónak számít, hiszen a hatóság meglehetősen szigorúan nyomja a szabályozásokat.

Kötelező kör, de fontos, hogy megérkezett a S4 processzor is, ami mostantól már 64-bites architektúrával végzi a számításokat és állítólag kétszer gyorsabb lett. Feltehetőleg az extra sebesség kelleni is fog az új szenzorok adatainak feldolgozása során. Az akkumulátoridő nem változott sajnos, egy hajszálnyival több dzsúzt még elviselt volna az óra szerintünk, de nem panaszkodunk, összeségében tényleg nagyon korrekt lett ez a frissítés, el is kezdett mocorogni a pénztárca a zsebünkben.

Azt egyelőre még nem tudjuk, hogy mennyire kell neki, ha megtudjuk a magyarországi árakat, frissítjük majd a cikket.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!