imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Bemutatták az iPhone 6s-t és a 6s Plus-t


A ma esti esemény során bemutatták az Apple legújabb generációs telefonját, az iPhone 6s-t, illetve a nagyobb kijelzőméretű iPhone 6s Plus-t. Sajnos a pletykák igaznak bizonyultak, tényleg nem kaptunk kisebb 6c-t.

A telefonok kijelzőmérete 4,7″, illetve 5,5″ lett, tehát ez nem változott. A kijelzőkre új, még strapabíróbb üveg került, ahogy a telefon háza is az Apple Watch Sport által bemutatott alumíniumból készült. Belül az új A9 processzor zakatol már. Kinézetre az új telefonok idézik az iPhone 6-ot, még az antenna csíkok sem tűntek el sajnos. Ugyanakkor kaptunk egy új színt is, ez pedig a rózsaarany. Mindkét típus iOS 9-cel érkezik előtelepítve, ami rengeteg funkciót tartogat nekünk az új technológia miatt, ami tényleg mindent megváltoztat.

cameras_back_large_2x

A 3D Touch egyszerűen zseniálisan jól sikerült. A lényege, hogy sokkal egyszerűbben végezhetünk el feladatokat egyes alkalmazásban. Ez tényleg sokat alakít az iOS használatáról alkotott elképzelésünkön. Ugyanis olyan ajtók nyíltak meg a szoftverfejlesztőknek, amik eddig még soha. A 3D Touch ugyanis nem csak a gyári alkalmazásokban lesz használható, hanem a harmadik féltől származó alkalmazásokban is. Sőt, egyes játékok is támogatják majd.

Unknown-2

Felsorolni is sok lenne, mennyi mindent csinálhatunk majd ezzel az új technológiával. A Térképek alkalmazásban például a helyek POI alapján akár hívást is kezdeményezhetünk vagy navigációt indíthatunk a címre. Előnézetet kaphatunk az üzenetekről, a készített képekről vagy akár a weboldalakról. Persze az  új egyszerűbb elérés a többi alkalmazásban is megjelenik, például a Naptárban. Itt új eseményeket készíthetünk, vagy akár gyors áttekintést kaphatunk egy már meglévő bejegyzésről. Az belső linkek, mint például a dátumok vagy helyszínek is kaptak gyors áttekintést. Az is remekül lett kitalálva, hogy ha erősebben nyomunk egy ilyen betekintés oldalra, akkor a készülék átvált arra az alkalmazásra.

hero_6s_large_2x

A Fő képernyőn lévő ikonok mostantól egy új menüt is biztosítanak, ahol a leggyakrabban használt feladatokat végezhetjük el. Egyes esetekben akár anélkül, hogy ténylegesen megnyitnánk az alkalmazást. Ezzel elképzelhetetlenül felgyorsítjuk az egyes feladatok elvégzését. Ez az, ami legalább akkora változást hoz a telefonpiacon, mint a legelső iPhone. Ja igen, azt említettem, hogy a 3D Touch segítségével animálhatjuk a záróképernyőt, hála az új Élő Fotóknak?

design_back_large_2x

Nem szabad összekeverni a Force Touch-csal az új technológiát. A Force Touch ugyanis nem két állapotot különböztet csak meg (érintés/nyomás), míg a 3D Touch végtelen sokat, a nyomás erősségéhez mérten. Az új képernyő alá került egy új Taptic motor is, ami már az Apple Watchból ismerős lehet. A lényege, hogy egy rövid rezgéssel érzékeltesse, hogy éppen aktiváltuk a 3D Touch menüt. Az egyelőre kérdéses, hogy ez a finom visszajelzés máshol is használható lesz-e majd.

Unknown-3

Érdekes fejlesztés továbbá a javított második generációs Touch ID, amely már rögtön érintésre felismeri az ujjlenyomatunkat. A kamera is óriásit javult, hiszen 12 MP-es kamera került az új készülékekbe. Az autofókusz is sokkal gyorsabb lett, nem mintha bármi probléma lett volna a jelenlegivel. Habár az új kamera tényleg lenyűgöző képeket készít, és az új Élő Fotók is mókásak, az áttörést megint csak a videóval érték el. Ez ugyanis az első iPhone, ami képes 4K felbontásban mozgóképeket felvenni. Természetesen a selfie-k szerelmeseire is gondoltak, hiszen amellett, hogy a régi előlapi kamerát 5 MP-es FaceTime HD-ra váltották, egy új lehetőséggel is kecsegtetnek, mégpedig az előlapi vakuval. Ez tulajdonképpen annyit tesz, hogy a megszokottnál 3x világosabban villan majd egyet a képernyő. Javult az LTE sebessége is és a Wi-fié is.

the_iphone_plan_large_2x

Ahogy azt már megírtuk, az új Google Play alkalmazás segíti az Android felhasználóknak átmenteni a legfontosabb adataikat az új iPhone készülékünkre. Ez tulajdonképpen eddig tényleg probléma lehetett, még akkor is, ha mindkét tábor elég hű a saját márkájához. Kérdés, hogy ezek után mekkora lesz a változás a készülékváltás arányában. Titeket mennyire fogott meg az új készülék?

Az iPhone 6 ára így 208 990 forinttól indul, míg a 6 Plus 247 990 forinttól kapható. Egy iPhone 5s pedig már 169 990 forintért a miénk lehet.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!