imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Bemutatták az iPhone 8-at és az iPhone 8 Plust!


Ahogy előzetesen vártuk, három új iPhone-t mutatott be az Apple. Idén, szakítva a hagyományokkal az iPhone 7-et és iPhone 7 Plust nem “s” jelzésű modellek követték. Jól megkavart minket az Apple a nevekkel, de lássuk milyen lett az iPhone 8 és 8 Plus.

Dizájn

Érdekes időutazást láthattunk az iPhone generációk revolúciójáról: App Store, Retina kijelző, a kamera fejlődése, Siri és még sorolhatnánk. Kezdjük a külsővel. Az iPhone 4s után az idei 3 új iPhone ismét üveg hátlapot kapott. Három színben lesz elérhető: ezüst, arany és asztroszürke. A készülék porálló, cseppálló, és vízlepergető lett. Az előzetes félelmeinket elhesegették, az üveg bírni fogja az ütést is, kíváncsiak leszünk a töréstesztekre.

Hardver

A készülék 25%-kal hangosabb hangszórót kapott, az A11 Bionic (6 magos) processzornak köszönhetően pedig 70%-kal lett gyorsabb a iPhone 7-hez képest. A GPU pedig 30%-kal erőteljesebb lett. Számokban nagynak tűnik az előrelépés, a gyakorlatban – ahogy azt már megszokhattuk – valószínűleg az iPhone 7-hez hasonlítva nem lesz szignifikáns a változás.

Kamera

A kameráról is esett szó, sőt igen izgalmas dolgokat láthattunk. Először is, mint mindig az Apple szerint sokkal szebb képeket fogunk az iPhone 8 Plus kamerájával készíteni. Gyorsabb lett az autofókusz rendszer is, a 12 MP-s kamera 83%-kal több fényt tud beengedni, egész pontosan a Plus verzió 1,8 és 2,8 f értékekkel fog rendelkezni (megegyező az iPhone 7 Plusszal), a szenzor is teljesen megújult.

Phil Schiller tovább időzött a kamera újdonságain. Az iPhone 8 Plus Portré módja egy újfajta megvilágítási algoritmust fog használni (Portémegvilágítás). Csakúgy, mint tavaly a Porté mód is első körben egy bétaként lesz elérhető. Ezután a videóval folytatódott a show. A telefon érzékeli a mozgást a képen, megpróbálja megjósolni a következő lépéseket és ennek megfelelően optimalizálja az algoritmust, hogy a lehető legszebb felvételek készüljenek.

Sokat javultak az új felvételi lehetőségek is: 4K 60 fps és 1080p 240 fps (erre eddig csak 720p-vel volt lehetőség) is helyett kapott. Előbbi mondanunk sem kell, a lehető legjobb minőségű felvételet készíti majd, utóbbinak köszönhetően pedig készülhetnek a gyönyörű lassított felvételek, szintén magas felbontásban.

Kiterjesztett valóság

Majd végül elérkeztünk a lényeghez: a kiterjesztett valósághoz. Már az új iPad Prók kapcsán is esett erről szó, az iPhone 8 Plus is valós idejű követésre lett tervezve. Nem maradtak el a demók sem, ahol nemcsak játékokról volt szó, hanem láttunk egy csillagvizsgáló alkalmazást is és a legkülönbözőbb felhasználási módokat. Az ARKit után a nagy játékfejlesztők is nekiálltak kiaknázni a lehetőségeket, egyikük képviseltette magát a Keynote-on és bemutatták, hogy milyen fejlesztéseket végeztek a nyár folyamán.

A játékoknak egy nagyon érdekes demóját láthattuk. A hang aszerint képes majd erősödni vagy halkulni, hogy milyen közel vagyunk a “mixelt” valóság virtuális elemeihez. Bele se merek gondolni, mi lett volna, ha mindezt a Pokémon Go fénykorában teszi lehetővé az Apple.

Vezeték nélküli töltés

Az Apple is úgy látja, hogy a jövő a vezeték nélküli technológiákban van. Gondoljunk csak az AirPodsra vagy a Beats fejhallgatókra: végre a töltést is vezeték nélkül végezhetjük majd. A találgatások tehát beigazolódtak. Az iPhone 8 és 8 Plus is képes lett a vezeték nélküli töltésre az üveg kialakításnak köszönhetően. A készülék megkapta a Qi szabványt, amely megkönnyíti majd az életünket, többek között az IKEA is gyárt olyan bútorokat, melyek ezzel a technológiával kompatibilisek.

Az iPhone 8 szeptember 22-én rajtol az USA-ban, amint elérhető lesz Magyarországon is, első készből értesülhettek róla az iMagazinon. Három színben lesz elérhető, 64 GB-os és 256 GB-os változatokban. Az ára kint nettó 699 dolláról indul majd, itthon pedig bruttó 264 990 Ft-ot fog kóstálni a legkisebb tárhelyű modell. A Plus változat szintén 3 színt kapott és a tárhely méret is megegyező lesz, nettó 799 dolláról, azaz itthon bruttó 303 990 Ft-ról indul majd. Az is kiderült, hogy az iOS 11 szeptember 19-től lesz mindenki számára elérhető.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!