imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Bemutatták az új Xboxot és Forzát


Tegnap este végre leleplezték a megújult brutálisan erős Xboxot, plusz érkezett végre pár kép és videó a Forza 7-ről, ami olyan szép, hogy sírni fogsz.

Igazából semmi köze az Apple-hírekhez a tegnapi Microsoft bejelentésnek, de egyrészt mi magunk is játszunk a Microsoft konzoljával, másrészt biztosak vagyunk benne, hogy hozzánk hasonlóan sokan beszereztek már a Macjük mellé egy Xboxot.

Xbox One X

Az új Xbox eddig Scorpio néven futott, most kiderült a végleges név, ami végül az Xbox One X lett.

Miért fogjuk megvenni? Leginkább azért mert egy igazi erőgép lett, vagy mert van már 4K TV-nk. Az új Xbox 12 GB memóriát kapott, és 6 TFLOP teljesítményre képes, amihez egyébként folyadékhűtés is kellett. Összehasonlításképp, hogy tudjuk hova tenni ezeket a számokat, az Apple iMac Prója, ami 10-szer ennyibe kerül majd, 12 TFLOPS-ra lesz képes. Persze az iMac egy komplett számítógép monitorostul, de 5000 dollárros árcédulával.

Szóval az Xbox One X erős lesz, ennek köszönhetően képes lesz a játékokat 60 képkocka per másodperc és 4K felbontásban megjeleníteni. Az alábbi viszonylag unalmas videón megnézhetitek a One X bemutatkozó videóját:

Sajnos az ár elég borsos lett. Sokan arra számítottak, hogy a PS4-nél jóval erősebb Xbox One X az eddig megszokott 250-300 dolláros áron lesz kapható, hogy ezzel csábítsanak magukhoz a konkurenciától játkosokat, de sajnos nem így lett. Az ár 500 dollár lett, ami közel kétszer annyi, mint amennyit az Xbox One S kóstál. Ez mire hazánkba ér, nagyjából 180 000 forintba fájhat majd. Az új Xbox november 7-től lesz kapható világszerte.

Forza 7

Bemutatkozott a Forza 7 is, ami személy szerint hosszú évek óta a kedvenc játékom. Nem akarok róla sokat írni, érdemes megnézni a bemutatkozó videót, illetve az 5 perces in-game videót lent.

A lélegzetelállító grafika mellett a legjobb hír számomra, hogy a hangokat jól hallhatóan átdolgoztak, ami valljuk be igencsak ráfért már a játékra. Ezt egyébként a fejlesztők is megerősítették a bemutatót követő interjúkban.

Íme a trailer:

Ez pedig az 5 perces Nürburgring videó:

Ha ez nem lenne elég meggyőző, jöjjön pár kép a játékból:

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!