imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Bemutatták a Gorilla Glass következő generációját


A Gorilla Glass 6-ot úgy tervezték, hogy kibírjon akár 15 egymást követő leejtést is 1 méteres magasságból. Elvileg kétszer jobb mint az előző generáció.

Az Apple és a Gorilla Glass-t gyártó Corning viszonya meglehetősen sajátos. Noha köztudott, hogy az iPhone-ok előlapját mindig az aktuálisan legújabb Gorilla Glass borítja, az Apple valamiért megtiltotta a vállalatnak, hogy feltüntessék őket a honlapjukon referenciaként.

Ez persze nem változtat azon a tényen, hogy feltehetően a következő iPhone-okat is Gorilla Glass fogja óvni, ami különösen annak tekintetében örvendetes, hogy most már nem csak az elő-, hanem a hátlap is üvegből készül.

A Corning tegnapi sajtóközleményében bejelentette a Gorilla Glass 6. generációjának érkezését, amit a mérnökök az ismétlődő leejtések problémakörének szenteltek. Hosszú kutatások után ugyanis a vállalat tudósai (ezt a megnevezést a Corning használta) kimatekozták, hogy egy átlagos felhasználó évente hétszer ejti le a telefonját.

Válaszul a hatodik generációt úgy fejlesztették ki, hogy kibírjon akár 15 leejtést is 1 méteres magasságból durva felületre. Ez ugyebár azt jelenti, hogy ideális esetben minden Gorilla Glass 6-tal szerelt készülék két évig bírni fogja majd a strapát különösebb zúzódások nélkül, ami nem tűnik rossznak, noha tartok tőle, hogy a gyakorlat nem lesz ilyen rózsás.

Arról, hogy az ősszel érkező iPhone-ok megkapjá-e már az újdonságot nem lehet tudni semmit. Ha a Corning már a mostani bejelentés előtt eljutott a tömeggyártás fázisához, akkor van rá esély. Jó lenne…

Forrás: Corning

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!