imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

BeoPlay A1, lélegzetelállítóan gyönyörű Bluetooth kihangosító


Megérkezett a B&O PLAY legújabb Bluetooth kihangosítója, mely ötvözi a gyönyörű dizájnt és a lehető legjobb hangminőséget. Azonnal rávetettük magunkat és leteszteltük.

Mindig is szerettem a Bang & Olufsen termékeit, alig vártam, hogy megkaparintsam a legújabb alkotásukat, a BeoPlay A1 kihangosítót. A B&O PLAY egy almárkája a Bang & Olufsennek, és egyszerű halandó számára a BeoPlay kihangosítók azok melyeket talán meg is tudunk fizetni. Tesztünk alanya is egy BeoPlay termék, mi pedig azonnal rácsaptunk miután a B&O PLAY képviselője pár hete megmutatta nekünk, és megígérte, hogy amint lehet, kapunk egy tesztpéldányt.

a1_3

Az A1 a legszebb Bluetooth-os kihangosító amit valaha láttam! De vajon jól is szól?

Már a csomagolás is tökéletes, és amint leemeljük a doboz tetejét, hamar rájövünk, hogy bizony- bizony, itt kérem szépen egy prémium terméket tartunk a kezünkben. A kihangosító minden szempontból tökéletes. Ez nem csak egy műanyag dobozba szuszakolt hangszóró, hanem egy gyönyörűen megtervezett és legyártott műalkotás. Nem túlzok, Apple mércével mérve is tökéletes a kidolgozás. A dóm kupolán finoman eloxált alumíniumában a lyukak pontosan olyan precizitással lettek kidolgozva mint például a 2003-ban megjelent Apple PowerMac előlapja, vagy akár a MacBook Pro háza. Tényleg lehetetlen belekötni. Az A1 ezüst illetve zöld színben kapható, én egy ezüstöt kértem, mert ez a szín illik a MacBook Pro mellé, illetve a zöld szín egyébként is majd csak később lesz elérhető. Ahogy a képeken is látszik, egy kis bőrzsinór is be van fűzve az A1-be, ennek segítségével akár fel is akaszthatjuk egy fali tartóra, vagy akár egy fának az ágára, de ha nincs szükségünk rá, akkor kifűzhetjük és el is távolíthatjuk. Mindenesetre ez a kis bőr akasztó igencsak feldobja az amúgy is fantasztikus dizájnt.

a1_4

 

Forma és funkció összhangban:
A kör alakú alumínium rács egyszerre szép és erős, továbbá a dupla öntött polimer testtel együtt stabil védelmet nyújtanak a belső alkatrészeknek. Hideg alumínium. Meleg polimer. Puha bőr. Egyszerűen megfogalmazva: a BeoPlay A1-et nagyszerű érzés megérinteni és kézben tartani.

a1_5

Súlyra is lehet érezni, hogy ebben bizony van anyag, de mégsem túl nehéz. Nem kell gondolkoznunk, hogy a 600 grammos kihangosítót elvigyük-e magunkkal egy-egy utazásra, nyugodtan bedobhatjuk a bőröndünkbe a zoknik mellé. Félúton találkozik a felső alumínium ház a finom bársonyos érintésű polimer alsó résszel, itt találhatjuk meg a rejtett be és kikapcsoló gombot, a Bluetooth párosítására szolgáló nyomógombot, a működést és a párosítást jelző kis ledes fényeket, a mikrofont, és a hangerőszabályzó gombokat. Tölteni USB C csatlakozón keresztül lehet, és természetesen Jack bemenetet is találunk az oldalán.

A beépített mikrofon segítségével használhatjuk telefonkihangosítóként is, de szerintem az A1-et nem (csak) erre érdemes használni, hanem zenehallgatásra és filmnézésre. Hogy miért? Mert nagyon nagyon nagyon jól szól!

a1_9

Minden karcolás egy történetet rejt. A csepp- és porálló BeoPlay A1-et úgy terveztük, hogy bírja a karcolásokat és ütődéseket, miközben a belső elektronikának nem lesz baja. Minél többet utazik veled, annál több történetet tud elmesélni.

A Bluetooth párosítás alig pár másodpercet vesz igénybe. Miután hosszan nyomva tartottuk a BT gombot, a telefonunk, iPadünk vagy a laptopunk pillanatok alatt párosodik az A1-gyel, és máris hallgathatjuk a zenét, vagy nézhetünk filmet, használhatjuk kihangosítóként.

a1_2

 

Amint először megszólalt az A1, azonnal tudtam, hogy ismét a BeoPlay győzött a prémium kis méretű kihangosítók versenyében. Tipikusan az történt, mint az összes többi BeoPlay kihangosító esetén. Volt egy elképzelésünk a hangzásról, miután kézbe vettük a terméket, aztán amikor megszólalt, pont kétszer jobban szólt mint előzetesen azt vártuk. Fontos elmondani, hogy ezek a kihangosítók nem összehasonlíthatóak egy komoly Hi-Fi rendszerrel, mindig a saját kategóriájában kell értékelni. A kis hordozható kihangosítók közt viszont egyértelműen a legjobb, amit valaha hallottam. Meg a legszebb is, de ezt írtam már. Mindegy, nem lehet eléggé hangsúlyozni.

A méretéhez és a súlyához képest a BeoPlay A1 sokkal többre képes, mint gondolnád. A hangszóró igazi 360 fokos hangzást tesz lehetővé, így a hangeloszlás mindig tökéletes, bárhova is teszed le. A 2×140 Wattos maximális teljesítménynek hála pedig nem kell körbeállnotok, hogy mindenki élvezze a zenét.

A méreteit meghazudtoló mélyeket produkál a kis A1 pogácsa, emellett megkapjuk a közép és magas tartományt is. Feltéve, hogy nem akarjuk bömböltetni. Nagy hangerőn már kijönnek a kis méretből adodó hiányosságok, de az A1 nem is arra való, hogy házibulit hangosítsunk vele. Arra ott van az A6 melyet Red tesztelt nemrég. Normál hangerőn, amit mondjuk egy irodában, otthon, vagy egy hotelszobában használunk tökéletesen kiegyensúlyozottan szól, sőt még szabadtéren egy kis piknik mellett is kellemes háttérzenét nyújt.

Pár napja nálam van az A1, ezért otthon is tudtam tesztelni. Mivel otthon főként az iPademet használom, ezzel párosítottam össze, és bár az iPad Prónak egészen jó hangja van, az A1-gyel egészen más dimenzió volt videókat nézni, vagy zenét hallgatni az iPaden. A legjobban az tetszett, hogy podcast hallgatásához nem kellett az iPadet magammal vinnem a fürdőszobába, elég volt csak az A1-et letenni a mosógép szélére, és a zuhany csobogása mellett is kíváló minőségben hallgathattam az A1-gyet. Ugyancsak jó szolgálatot tett a teraszon, kihasználva a pár órás napsütést, nem kellett a nappaliban bömböltetni az A8-at, egyszerűen megoldotta az A1 a feladatot.

a1_8

Ahhoz, hogy a legjobb hangzást hozzuk ki egy ilyen apró termékből, a legmagasabb szintre kellett emelni a dizájnerek és a technikusok közötti együttműködést. A BeoPlay A1-gyel sikerült elérnünk ezt a szintet:

1. A hangszóró egységeit úgy terveztük és gyártottuk, hogy kategóriájának legjobb teljesítményét nyújtsa, csúcsra járatva 2×140 Wattot. A 60 – 24,000 Hz közötti hallható tartománnyal a BeoPlay A1 jóval túlteljesíti saját, méretéből fakadó képességeit.

2. A basszus teljesítménye is sokkal több, mint amit egy ilyen kis készülékről feltételeznél. Az alumínium mélynyomó, az erőteljes mágneses rendszer és az erősítők széles hangtartományban, de akár alacsony frekvencián (60 Hz-ig) is jól szólnak.

A BeoPlay-től már megszokhattuk, hogy szinte mindenféle stílusú zenével jól szólnak a hangfalaik, ez az A1 esetében sincs másképp, gyakorlatilag bármilyen zenét hallgattam fantasztikusan szólt. Oké, lakossági house-t nem próbáltam, de Rock, Jazz, Pop ment rajta bőséggel, és hosszú távon sem volt fárasztó hallgatni, ami igen fontos szempont az ilyen kis hangfalaknál.

a1_6

Mivel egy hordozható eszközről beszélünk, fontos kitérni az üzemidőre. A BeoPlay 24 órát ígér, és biztos vagyok benne, hogy nem túloznak. Három napja használom az A1-et reggelente illetve esténként, és még mindig nem kérte, hogy töltsem fel. Ez azt jelenti, hogy simán elmehetünk egy hosszú hétvégére, vagy egy céges utazásra, az A1 simán ki fogja szolgálni a hotelszobában az estéinket, de akár a vízparton is egész nap hallgathatjuk nyaralás közben, ha épp ahhoz van kedvünk. Apropó vízpart. Az A1 cseppálló, tehát nem kell aggódnunk, hogy az esetleg ráfröccsenő víz kárt tesz benne.

a1_7

Az A1 egyértelműen a kedvenc hordozható kihangosítóm lett az alatt a három nap alatt amíg teszteltem. A nemrég általunk tesztelt A2 jobban szól, de csak nagyobb hangerőn, és az A2 nagyjából másfélszer annyiba kerül mint az A1. Arról nem beszélve, hogy szerintem az A1 jobban is néz ki mint az A2. Red egy A2 boldog tulajdonosa, és ő is egyetért velem abban, hogy az A1 sokkal szebb mint az A2. Ebben az árkategóriában (79 900 Ft) simán lenyomja a vetélytársait, a cseppáló ház, a 24 órás üzemidő, és a csodálatos dizájn miatt nem kérdés, hogy az A1-et érdemes választani ha valaki egy igazán jó kis hordozható kihangosítót szeretne vásárolni.

A BeoPlay A1, már kipróbálható és megvásárolható az iSTYLE üzleteiben. Az első szállítmány már anélkül elfogyott, hogy egyáltalán meghirdettük volna a terméket, mindössze két fotót raktunk ki az Instagram oldalunkra, ez elég jól mutatja, hogy nemcsak nekünk tetszik a kicsike. Simán megkapja az INSTANT GET matricát!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!