imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

BeoPlay H2 teszt


Szokták mondani, hogy az autós újságíró az élet császára. Ez valószínűleg így is van. Távolról egy picit én is belekóstolhattam mostanában ebbe az érzésbe, amikor kevesebb mint két hét alatt az egyik kedvenc márkám, a B&O PLAY két újdonságát is a kezemben tarthattam. A BeoPlay A2 után ugyanis most a BeoPlay H2-ből is kaptunk egy tesztdarabot.

Kicsit egyébként mindig félek olyankor, ha egy olyan márka termékét kell tesztelnem, amit amúgy nagyon szeretek, mondhatni rajongója vagyok. Mi van akkor, ha az újdonság nem olyan jó, mint amire számítok? A BeoPlay H2-ről nagyon jó dolgokat hallottam korábban, úgyhogy félelemmel vegyes izgalommal vettem a kezembe. Lehet, hogy csalódást fog okozni? Nos, a valóság ettől nem is állhatna messzebb. De ne szaladjunk ennyire előre.

Mi fán terem a B&O PLAY?

Kezdjük egy kis ismertetővel azoknak, akik esetleg nem ismernék a B&O PLAY nevét. Ez a márka a méltán híres és nagy múltú dán cég, a Bang & Olufsen almárkája, melynek célja, hogy a B&O-ra jellemző minőséget és dizájnt egy szélesebb közönséggel is megismertessék. Ha valaki látott már Bang & Olufsen terméket, akkor tudja, hogy elképesztően szépek, tényleg az ipari formatervezés csúcsát jelenti minden egyes modell. Viszont az árukat is ehhez mérik, ezért a legtöbbünk számára elérhetetlen messzeségben lebegnek ezek az eszközök.

Erre nyújt megoldást a B&O PLAY, ami jóval barátságosabb áron kínál szintén csodálatos formatervvel ellátott fülhallgatókat, fejhallgatókat, Bluetooth-os és AirPlay-es hangrendszereket. A BeoPlay H2 gyakorlatilag a márka második fejhallgatója, ha nem számítjuk az ikonikus, több mint 30 éve piacon lévő Form 2-t, amit mikrofonos távirányítóval Form 2i néven örökölt meg a B&O PLAY a Bang & Olufsentől. Ezen kívül a H2 nagy testvére, a BeoPlay H6 képviseli ezt a vonalat a cégen belül.

BeoPlay H2

Szövet és báránybőr

A formatervre szokás szerint nem lehet panaszunk, a BeoPlay H2 letisztult, minimalista vonalakkal operál, amit a színes szövetberakások tesznek elegánssá és kicsit játékosabbá. Ezzel a megoldással egyébként szinte egy divatos kiegészítővé válik a H2, vagyis tökéletesen illeszkedik abba a vonalba, amit úgy tűnik, nagyon jól ragad meg a cég, gondoljunk csak az A2-re, de ide sorolnám a H6-ot is. A formatervért ugyanaz a Jakob Wagner felelős, mint a nagy testvér BeoPlay H6, illetve a BeoPlay H3 fülhallgató esetében is, és itt sem kell csalódnunk benne.

A már fent említett szövet mellett a H2 alapvetően rugalmas polikarbonátból készül, vagyis a H6-nál megismert marhabőrrel és fémmel nem találkozunk. Illetve a puha báránybőrt a legfontosabb helyen megtartották: a fülpárnákat ugyanaz a kiváló minőségű valódi bőr borítja, mint a H6 esetében. Három színből választhatunk: fehér (Silver Cloud), zöld (Feldspar Green) és sötétkék (Carbon Blue), nálam ez utóbbi vendégeskedett. A váz minden esetben fekete, vagyis a szín a szövetberakást jelöli, a mellékelt mikrofonos-távirányítós kábel pedig a szövet színéhez igazodik. Ha választanom kéne, nem is tudom melyikre csapnék le, mindegyik elképesztően el van találva, a sötétkék harmonikus, a fehér kontrasztos, a zöld vagány.

BeoPlay H2

ALWAYS ON

Vegyük fel! Amikor először a kezembe fogtam, az tűnt fel, hogy mennyire könnyű: mindössze 150 gramm, ami jelentősen kevesebb például a BeoPlay H6 230 grammjánál, de ha mondjuk a kategóriájában nézzük a Beats Solo2-t, annál is közel 30%-kal kisebb a H2 tömege. On-ear, vagyis fülre helyezkedő kialakításról beszélünk, tehát nem akkorák a fülpárnák, hogy körbeölelnék a füleinket. Én ez utóbbi megoldást jobban szeretem, viszont az nem biztosít ilyen kompakt méretet. A H2 ráadásul szerintem elképesztően kényelmes, a speciális, rugalmas polikarbonát fejpánt pár pillanat alatt felveszi a fejünk formáját, ha levesszük, akkor pedig kényelmesen simul a nyakunk köré.

Látszik, hogy a tervezés során különösen figyeltek arra, hogy egy folyamatosan hordható fejhallgatót hozzanak össze – az „ALWAYS ON” szlogen is ezt mutatja. Ez sikerült is, több órás viselés után sem vált kényelmetlenné számomra, meg merem kockáztatni, hogy ebből a szempontból még jobb is mint a saját H6-om. Ha már felvettük, akkor indítsuk el a lejátszást. Természetesen bármilyen normál 3,5 mm-es jack-csatlakozóval rendelkező eszközzel összeköthetjük. A zene ez egyedi tervezésű, 40 mm átmérőjű Bang & Olufsen hangszórókon fog megszólalni. Ezek egyébként méretben ugyanakkorák, mint a BeoPlay H6 esetében, és akkor itt már kezdhetitek kapiskálni a lényeget. Play.

BeoPlay H2

Le fog esni az állad!

Megdöbbentő. A cikk elején megfogalmazott félelmeim nagyjából 10 másodperc után teljesen eloszlottak, a BeoPlay H2 ugyanis iszonyú jól szól. Nehéz egy fejhallgató hangját írásban visszaadni, nem is nagyon próbálkozom vele, szerintem aki teheti, sétáljon be az egyik üzletünkbe és próbálja ki. Le fog esni az álla. A mélyek teltek és erőteljesek, a közép és magas hangok szépen, tisztán szólnak. A hangképen látszik, hogy kicsit más a célcsoport mint mondjuk a H6 esetében, érezhetően jobban ráfeküdtek a mélyek kiemelésére, ami bizonyos típusú zenéknél egyértelműen előnyt jelent.

Három másik fejhallgatóval hasonlítottam össze komolyan közelebbről. A BeoPlay H6-tal, hiszen ez a fő fejhallgató amit a mindennapok során használok. Az előző generációs Beats Solóval, mert ebből is van otthon egy illetve a Beats Solo2-vel, mert a mérete és árazása alapján ez az a kategória, amiben a BeoPlay H2 versenyez. A H6-hoz nagyon hasonlít a hangja, a fent említett apró különbségekkel, vagyis hogy a mélyekre kicsit nagyobb hangsúlyt fektettek. Hallottam olyan véleményt – ezt azonban nem osztom –, hogy a H2 jobban szól mint a nagyobbik testvére. Szerintem nem, csak teljesen más a karaktere. A klasszikus zene, vagy az akusztikus gitár még mindig sokkal tisztább a H6 esetében, persze ne felejtsük el, hogy árban ez utóbbi pont kétszer annyiba kerül mint a BeoPlay H2.

Nagyon kíváncsi voltam a Beatsekkel, főleg a Solo2-vel való összehasonlításra. Nagyjából egy árkategória, igaz a H2 egy kicsivel – egészen pontosan 7000 forinttal drágább –, úgyhogy nagyjából ugyanúgy is kéne szólniuk, nem? Hát nem. A BeoPlay H2 fényévekkel jobban szól, mint a Beats Solo2, az első Solót pedig nem is érdemes egy mondatban említeni vele. Meg merem kockáztatni, és szerintem nem tévedek sokat, hogy a H2 méretében és árkategóriájában a jelenleg elérhető legjobb fejhallgató. Nem hittem volna, hogy valaha ezt mondom majd egy B&O PLAY termékre, de szinte túl olcsó ahhoz képest, amit nyújt. Ha 10-20%-ot rádobtak volna az árára, még akkor is bőven versenyképes lenne, de szerencsére nem így gondolták a dánok a dolgot.

BeoPlay H2

Instant get.

Ha ebben az árkategóriában keresnék most fejhallgatót, egy percig nem haboznék, azonnal lecsapnék rá. Akinek odaadtam hogy próbálja ki, kivétel nélkül azt mondta, hogy elképesztően jól szól, és a dizájn is mindenkinek nagyon tetszett. Egyedül a kényelemmel kapcsolatban találkoztam ellenvéleménnyel, ami meglepett, mert én szinte észre sem vettem hogy a fejemen van, de persze különbözőek vagyunk. Ha kíváncsi vagy rá, tényleg próbáld ki. Ha ebben az árkategóriában keresel fülre illeszkedő kompakt fejhallgatót, de nem tudod kipróbálni, vedd meg látatlanban. Nem fogsz csalódni.

A BeoStore Hungary jóvoltából egy jó kis akció is van az iSTYLE-ban!

Közösen kisorsolunk egy BeoPlay A2 Bluetooth hangszórót azok között, akik bármilyen B&O PLAY terméket vásárolnak december 23-ig az iSTYLE üzletekben vagy a webshopban. Vagyis most még egy jó okot tudunk mondani arra, miért érdemes a BeoPlay H2-t választani! A többi B&O PLAY terméket – az ikonikus A8-at, az elképesztő A9-et, vagy a már szinte klasszikus Beolit 12-t – az iSTYLE bemutatóoldalán lehet megtekinteni.

 

A tesztelésre kapott BeoPlay H2-t köszönjük a BeoStore Hungary-nek!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!