imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

BeoPlay S8: jön a 2.1-es hangrendszerek új királya


Vallomással kell kezdenem: előbb voltam Bang & Olufsen-fan mint Apple-fan. Mindig is lenyűgözött a termékeik gyönyörű dizájnja és a legapróbb részletekig tökéletes kialakításuk. Persze a nagy múltú dán cég igazi luxusmárka a szórakoztatóelektronika terén, úgyhogy ez el is várható tőlük.

Pár éve vezette be a Bang & Olufsen a piacra a B&O PLAY márkát, hogy a Bang & Olufsenre jellemző akusztikát egy szélesebb közönséggel is megismertethessék. Ezeknek a termékeknek az árszínvonala alacsonyabb, mint a Bang & Olufsen márkanév alatt futóknak, szerencsére a formaviláguk és a minőségük azonban nem marad el az „apukánál” megszokottaktól.

BeoPlay S8

A B&O PLAY család időközben szépen lassan több AirPlay-kompatibilis iPhone-hangrendszerre bővült. A Beolit 12 egy akkumulátoros, hordozható megoldás, ami a kis mérete ellenére megdöbbentő hangerővel és tisztasággal szólal meg. (Most ráadásul akciós is!) A BeoPlay A8 egy otthoni megoldás, szerintem ebben a méretben az elérhető legszebb és legjobb AirPlay-hangszóró, bár hazahúz a szívem, mert én egy ilyen boldog tulajdonosa vagyok. És persze ott van az A9, az AirPlay hangszórók királya, amihez hasonló még csak nem is létezik a piacon.

De nem akarom tovább húzni a szót, rátérek a lényegre. A B&O PLAY tegnap bemutatta a BeoPlay S8-at, ami egy teljesen új kategória a márkán belül, egy 2.1-es sztereó hangrendszer. A kinézetére – mondanom sem kell – nem lehet panasz, a egyszerű és letisztult kör alakú szatellitek mellé egy nem kicsi, de a környezetébe szépen belesimuló mélysugárzó tartozik.

BeoPlay S8

Ha valaki követi a Bang & Olufsen termékeinek alakulását, akkor már egyből kiszúrhatta, hogy ez bizony nagyon úgy néz ki, mint a BeoLab 14, ami a Bang & Olufsen első 5.1-es hangrendszere volt, melyet gyakorlatilag bármire rá tudtunk kötni, nem használta a B&O egyedi BeoLink technológiáját. A 6 külön erősítő pedig a mélysugárzó dobozában kapott helyet. A BeoPlay S8 gyakorlatilag ugyanabban a házban kapott helyet. A közép/magassugárzók ugyanúgy egy alumíniumgyűrűből lettek kialakítva 170 tonnás nyomás segítségével mint a BeoLab 14 esetében. A mélysugárzó házában pedig szintén az egyedi formájú ferde bassz-reflex nyílást találjuk meg.

Az erősítőkből ezúttal „csak” három darab jutott, a mélynyomónak egy 280 wattos, a két szatellitnek meg egyenként 140-140 wattosak. Ne felejtsük el, hogy ezek igazi wattok! Az S8-at természetesen még nem tudtam kipróbálni, viszont a BeoLab 14-hez egyszer volt szerencsém, és megdöbbentő hangerőt produkált. Állítólag mindenki megkérdezi aki hallja, hogy „tényleg csak ez szól?”, amit el is hiszek én is így tettem.

A formatervért egyébként ugyanaz a David Lewis felelős, mint az imádott A8-am esetében. A szatellitekhez a dobozban érkezni fog egy asztali állvány és egy falikonzol is, vagyis gyakorlatilag bárhová elhelyezhetjük majd őket. Sajnos a BeoLab 14 kecses állványai úgy tűnik megmaradnak a Bang & Olufsen kiváltságának.

BeoPlay S8

Hogy mikortól lehet a miénk ez a gyönyörűség? Magyarországra várhatóan októberig megérkezik, ha valaki beleszeretett és mindenképp az elsők között akar hozzájutni, az már előrendelheti 344 900 Ft-ért. Tudom, nem olcsó. De egy B&O termék esetén fölösleges is az árról vitatkozni.

Képek: Bang & Olufsen.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!