imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Beperelték Kanye Westet és a Tidalt a Life of Pablo miatt


Kim Kardashian férje, a jeles hiphopművész, Kanye West még februárban ment nagyot a Twitteren, amikor egyrészt azt kérte Mark Zuckerbergtől, hogy 1 milliárd dollárral támogassa az ötleteit, másrészt a rajongóinak öntötte ki a lelkét, miszerint 53 millió dolláros adóssága van, és nagyon aggódik emiatt.

Nem sokkal ezután azonban hangnemet váltott, és az új albumával kapcsolatban kezdte el ekézni az Apple-t, hiszen a cég az Apple Music révén konkurencia Kanye West számára, aki a Tidal streaming-szolgáltatás egyik tulajdonosa. A Twitteren West kijelentette, hogy a Life of Pablo című új albuma soha nem fog megjelenni az Apple Musicon, sőt, megvásárolni sem lehet majd, csak és kizárólag a Tidalon streamelhetik a rajongók:

Aztán teltek múltak a hetek-hónapok, és láss csodát, Kanye West egyrészt szintén a Twitteren bejelentette, hogy mostantól 20 dollárért megvásárolható az új album (MP3-formátumban), másrészt a Life of Pablo az Apple Musicon (sőt, a Spotify-on) is elérhetővé vált. Üsse kő, hát előfordult már máskor is a világtörténelemben, hogy egy-egy híresebb ember rosszul emlékezett arra, amit korábban ígért, nem kell ennek olyan nagy feneket keríteni – gondolhatta a művész.

A Life of Pablo albumborítója.
A Life of Pablo albumborítója.

Ne felejtsük el viszont, hogy a perek hazájában, az Egyesült Államokban járunk, így persze nem is kellett sokat várni a következményekre: a San Franciscó-i kerületi bíróságon Justin Baker-Rhett pert indított Kanye West és a Tidal ellen, összesen 83 millió dollárt (22,6 milliárd forintot) követelve azért, mert állítása szerint súlyosan megtévesztették azokat a felhasználókat, akik csak a Life of Pablo miatt fizettek elő a szolgáltatásra – márpedig egyes források szerint ők legalább kétmillióan vannak. Jay Edelson, a felperes ügyvédje az alábbiakat nyilatkozta:

Úgy hisszük, be tudjuk bizonyítani az esküdtszéknek, hogy Mr. West és a Tidal emberek millióit tévesztette meg, akik ezért feliratkoztak a szolgáltatásaikra. Tettükért felelősségre kell vonni őket.

Úgy tűnik, hogy a per során szeretnék megjátszani a mostanában divatos adatvédelmi lapot is, ugyanis a keresetben arra is kitérnek, hogy az akcióval a Tidal több millió ember személyes adatához jutott hozzá, például a bankkártyaadataikhoz, zenei ízlésükhöz, és egyebekhez. Kérdés, hogy ezek nélkül mégis hogyan regisztrálhatna bárki egy fizetős zenei streaming-szolgáltatásra, de hát a hasonló perek során láthattunk már érdekességeket.

Abba már bele sem merünk gondolni, hogy mi lesz Kanye West adósságával, ha esetleg számára kedvezőtlen ítélet születik a perben.

Forrás: Business Insider via 9to5Mac.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!