imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Bepillanthatunk a titkos Apple Watch laboratóriumba


A Men’s Healthnek sikerült belesnie a kulisszák mögé, oda, ahol minden egyes nap azon dolgoznak orvosok, nővérek és tudósok, hogy minél tökéletesebb fitneszeszköz legyen az Apple Watch. Elképesztő részletek egy titkos Apple létesítményből.

Mindig nagyon érdekes, amikor olyan helyekről láthatunk felvételeket, ahonnan normális esetben két másodpercen belül dobna ki minket egy tucat marcona biztonsági őr. Főleg, ha az Apple-ről van szó. A vállalatról, melynek akkora anyagi és humán erőforrásai vannak, hogy az szinte felfoghatatlan. Ilyen különleges pillanat volt, amikor abba az Input Design Laboratórirumba engedtek be pár újságírót, ahol az új billentyűzet, egér és trackpad prototípusait tesztelték; vagy amikor Jony Ive műhelyéből kaptunk exkluzív felvételeket.

Ezúttal az Apple Watch fejlesztési körülményeibe leshetünk bele a Men’s Health jóvoltából.

Épp a minap reggel körülbelül 40 alkalmazott izzadt a különböző készségvizsgáló berendezéseknél – evezés, futópad, gumikábeles gépek. Mindeközben 13 fiziológus, valamint 29 nővér és medikus monitorozta az adatokat. Az edzést végzők többsége valamilyen metabolizmust figyelő és EKG berendezésre volt rákötve, arcukon pedig egy 40 000 dolláros maszk analizálta a kalóriaégetésük, az oxigén használatuk, valamint a maximálisan felvehető és szállítható oxigén mennyiségét (VO2 max).

A laborban ezen kívül három állítható hőmérsékletű terem is helyet kapott, amelyek a beszédes „Higher, Faster, és Stronger” beceneveket kaptát. Ezeknek célja az extrém levegőhőmérséklet szimulálása. Az Apple fitneszfelelőse, Jay Blahnik elárulta, hogy idáig 33 000 edzést jegyez a labor, mely 10 000 résztvevő 66 000 órányi megfeszített munkáját jelenti.

A laboratóriumunk idáig több adatot gyűjtött össze az aktivitásról és az edzésekről, mint bármilyen más emberi teljesítményt mérő tanulmány a történelem során – teszi hozzá Blahnik büszkén.

A riportban továbbá olyan érdekességek olvashatók, mint például, hogy az Apple Watch Series 2 GPS-e nem működik a víz alatt, ezért az okosóra azalatt a pár másodperc alatt gyűjti be a szükséges adatokat, mikor a felhasználó úszás közben kiemeli kezét a vízből. De megtudtuk az is, hogy a Breathe app haszna nem csak afféle városi legenda, amit az Apple keltett a marketingkampányához, hanem komoly kutatásokon alapszik. A rendszeres pár perces mélylégzés gyakorlatok többek között bizonyítottan csökkenthetik a vérnyomást, és összefüggésben állhatnak a szervezet gyulladáscsökkentő folyamataival is.

Ha érdekelnek a további részletek, itt olvashatod el a Men’s Health teljes riportját.

Forrás: 9to5mac és Men’s Health

Hamarosan itt van szeptember 12-e, amikoris elképzelhető, hogy az Apple leleplezi az Apple Watch harmadik generációját, amelybe már LTE chip is várható. Addig is, most jópár modell nagyon kedvezményes áron szerezhető be.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!