imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kezünkben az iPhone XS és iPhone XS Max!

Nézd meg és olvasd el első benyomásainkat!

Beragadt Digital Crown kitisztítása


Az Apple Watch tisztítása egészen egyszerű, hiszen egyes modellek vízhatlanok, mások vízállóak. De mi a helyzet az óra koronájával?

Az Apple nagyon precíz kezelőszervet tervezett az Apple Watchokba, amivel léptethetünk az egyes menüpontok közt vagy görgethetünk például az üzenetekben. Ahogy az iPhone-ok töltőcsatlakozói, és egyéb apró méretű rései, úgy ez is olykor tisztításra szorul, hiszen könnyen beragadhatnak szennyeződések a tok és a Digital Crown közé, amiket a megfelelő technikával könnyen eltávolíthatunk.

Nos, sokan nem gondolnak rá, de a legegyszerűbb módja az Apple Watch tisztításának az öblítés. Persze nem a mosógépben, hanem folyóvíz alatt. Ha szakszerűen, az órát kímélve szeretnénk a tisztítást elvégezni, akkor távolítsuk el a pántokat (sport szíj esetén nem szükséges) és tegyük a következőket:

  1. Kapcsold ki az órát
  2. Állítsd langyosra víz a hőmérsékletét (0-35 fok között érzi magát a legjobban)
  3. Tartsd a koronával felfelé a csap alá körülbelül 10-15 másodpercig, de csak éppen addig amíg átfolyik rajta a víz
  4. Míg a résen átfolyik a víz, folyamatosan görgesd és nyomkodd a Digital Crownt
  5. Puha kendővel alaposan töröld át az órát

Természetesen minden oldószer kerülendő. Kerüljük a szappant és társait, hiszen ha elsőre nem is tesz nagy kárt az órában, akkor is beleragadt a résekbe.

iPhone XS | Részletre is

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!