imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Bernie Sanders is Apple gyártósorokat akar az USA-ban


Javában zajlik, és lassan a végéhez közeledik az amerikai elnöki előválasztási procedúra, aminek a végén kiderül, hogy ki lesz az a két jelölt, akik a választók kegyeiért fognak versenyezni november 8-án. Az Apple pedig valahogy nem tud kiesni ebből a tematikából, és egyre több jelölt érzi úgy, hogy valamit mondania kell a cupertinói céggel kapcsolatban.

Az Apple vs. FBI ügy még talán érthető okokból kavarta fel a kedélyeket, ugyanis olyan hívószavakkal operált, amihez mindenkinek van valamilyen viszonyulása: nemzetbiztonság, személyes biztonság, adatbiztonság, terrorizmus. Ennek megfelelően Hillary Clintontól Donald Trumpig mindenki elmondta szofisztikált, avagy kissé érdesebb véleményét, hogy kinek mi is lenne a feladata. Donald Trump amúgy az Apple-lel kapcsolatban is nagyot ment, mint általában minden témában, sikeresen magára irányítva ezzel az összes médium figyelmét. Januárban már elmondta, hogy itt lenne az ideje, hogy az Apple az USA-ban kezdené el gyártani „a rohadt számítógépeit és egyéb dolgait más országok helyett.” Trump mellett még igazán esélyes jelöltként Ted Cruz van a republikánus térfélen, aki a minap megverte a milliárdos kalandort Wisconsin államban, így továbbra is van esély arra, hogy ne Trump legyen az elnökjelölt.

Donald Trump

Trump mellett a demokratáknak is megvan a maga „protest” jelöltje, aki szintén az uralkodó politikai establishment kritikusa, a magát demokratikus szocialistának tartó 74 éves vermonti szenátor: Bernie Sanders. Aki egyébként szintén nyert Wisconsinban Hillary Clinton ellenében, úgyhogy még ott sem dőlt el véglegesen, hogy ki lesz az elnökjelölt. A Daily News-nak adott interjúban az elnökjelölt-aspiráns kifejtette a véleményét az Apple-lel kapcsolatban is, visszafogottabb módon, mint Donald Trump, de hasonló előjellel.

Nem, nem gondolom úgy, hogy az Apple tönkreteszi Amerika gazdasági szövetét. De szeretném, ha legalább az eszközeik egy részét itt az Egyesült Államokban és nem Kínában gyártanák. És igen, azt is szeretném, hogy nem kerülnék el azt, hogy egyenlő mértékben adózzanak itthon.

Éles vita van azzal kapcsolatban, hogy vajon a nagy techonológiai cégek mennyi adót kerülnek el azzal, hogy a befolyó haszon egy jelentős részét az USA-n kívül tartják. Többször felmerült már, hogy ők ezt szeretnék hazahozni – így a Google, az Apple és a többiek –, azonban méltánytalannak és büntető jellegűnek tartják, hogy ekkora mértékben megadóztatnák a hazahozandó összeget. Az Apple egyébként a Mac Prókat Texasban, míg az iMaceket Írországban gyártja, de termékeik döntő többsége valóban Kínában készül és kerül összeszerelésre. Kérdés, vajon mennyivel emelkednének az USA-ban az árak, ha egy iPhone-t egy amerikai munkás, amerikai bérért, amerikai adózás után szerelne össze.

Forrás: MacRumors

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!