imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple Store Palo Alto

Betörtek a Palo Altó-i Apple Store-ba


Minden bizonnyal olyan szép tiszta volt a bolt üvegfala, hogy csak későn vette észre annak az autónak a vezetője, aki vasárnap kora reggel áthajtott rajta. Ha pedig arra járt gondolta haza is visz pár terméket.

Szokták mondani, hogy az amerikai lusta nép, és mindenhova kocsival mászkál. Ha nem is értünk egyet a sztereotípiákkal, egy pár helyi lakost már biztosan tudunk mondani, akik kimaxolták ezt a szokást. Vasárnap reggel ugyanis, egy SUV vezetője, és utasai úgy döntöttek, hogy kicsit Apple-ökoszisztémásítják a lakást, de mivel nem volt elég pénzük inkább a rablás mellett döntöttek. De nem akartak sokat gyalogolni a szajréval, így konkrétan a boltban álltak meg.

Helyszínnek pedig keresve sem találhattak volna jobbat a kaliforniai Palo Alto-ban leledző Apple Store-nál. Ez az egyik kiemelt üzlete a cégnek, gyakran megesik, hogy pár vezető is beugrik ide. Év elején például Tim Cook személyesen szállt le a főhadiszállásról, hogy az akkor debütált iPhone SE és iPad Pro vásárlókkal kicsit dumálgasson. De anno maga Steve Jobs is jelent már meg itt váratlanul.

Apple Store Palo Alto
Vár állott, most kőhalom.

A műkedvelő kollégák tehát az Apple birodalom egyik ékkövét vették célba. Egy nehézséget kellett csak leküzdeniük. Mivel a nagy ablakfelületek úgy vonzák a kamikaze sofőröket, mint lámpafény a molylepkét, a bolt elé kihelyeztek egy sor fémoszlopot, pont az ilyen esetek megelőzése végett. De a kreativitás nem ismerhet határokat, ha lopásról van szó. Hőseink, kihasználva a választott jármű tulajdonságait, felhajtottak a járdára majd onnan csaptak le.

Aki korán kel, aranyat lel mondás igazsága úgy tűnik nem érvényesült esetükben. A helyi idő szerint vasárnap hajnali négy óra harmincnyolc perckor történt betörés elkövetőit kisvártatva elfogták. Korukat tekintve szép sormintát követtek: 16, 17, 18 és 19 éves bűnözőkről beszélhetünk. A kifejezés annyira nem túlzás, a legidősebb elkövető, Shaquin Ferguson éppen próbaidőn volt fegyverrel való visszaélés büntette miatt. Most a 18 év alatti zsiványok a helyi fiatalkorúak börtönében gondolkodhatnak el az élet értelmén, míg az idősebb huligánok a Santa Clara-i börtönben meditálhatnak pár évet. A vád szerint betörés, és vandalizmus miatt jár majd nekik a pihi. És ez még csak a kisebb gondjuk lehet.

Biztos vagyok benne, hogy dedikált helye van a pokolban azoknak, akik képesek összetörni egy ekkora, speciális, Jony Ive által jóváhagyott, szépen tisztított üveget.

Kia Soul
Egy ilyen Kia Soul vitte át az ablakot.

A betöréshez használt autó egyébként egy bérelt Kia Soul volt. Ezt meg is találták a rendőrők nem messze a helyszíntől, természetesen összetört állapotban. Azt, hogy pontosan mennyi, és milyen terméket loptak le nem tudni pontosan. Mondjuk az új biztonsági intézkedéseknek köszönhetően túl sokra nem tudták volna használni, akármit is visznek. Kivéve persze, ha a Designed by Apple in California könyvre vágytak. Kellett Jony-nak olyan szépre megcsinálni…

Úgy látszik mostanában ilyen időszak van. Épp ma írtunk az 5 700 telefont bezsebelő Foxconn középvezetőről is. A tanulság, mint akkor, most is ugyanaz: ne lopj.

Forrás: 9to5mac és SFBay

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!