imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Betörtek az Apple egyik cupertinói irodájába


Nincs szerencséje az Apple-nek a régi irodáival. Talán ezért is építik olyan nagy sebességgel a Campus 2-t, mert az majd biztonságosabb lesz. Áprilisban az egyik dolgozó holttestét találták meg az Infinite Loop alatti főhadiszálláson, aki feltehetően öngyilkosságot követett el, most pedig tolvajok törtek be hozzájuk szerda hajnalban a Bubb Roadon található irodájukba.

Szerda hajnal 4 óra 20 perckor az Apple biztonsági őrei arra lettek figyelmesek, hogy az Infinite Looptól nem messze található Bubb Road-i irodájukba betörők hatoltak be. Beverték az üvegajtót, majd felmarkoltak pár laptopot, és leléptek egy fekete BMW-vel. Ezután autós üldözés kezdődött, ami egészen San Joséig tartott. Matt Keller, az ABC7 hírcsatorna tudósítója több képet és videót is posztolt Twitterre:

A felvételek alapján a betörők megpadkázhatták valahogy a kocsit, vagy más módon, de a bal hátsó kerék használhatatlanná vált, úgyhogy gyalog folytatódott az üldözés. Ketten a közeli, tipikus amerikai kertes házas külvárosi részre menekültek, míg harmadik társuk a közeli Starbucksban próbált menedéket találni. Szerencsétlenségére azonban nem tudta a WC-hez a kódot, úgyhogy őt el is kapták a rendőrök.

Az állítólag eltulajdonított laptopokat a kocsiban hagyták, így azokat a rendőrség visszaszerezte. A két gyanúsítottat házról házra keresték, ami elég kellemetlen lehetett a szomszédoknak, ugyanis a videó alapján a bűnüldöző szervek minden házat potenciális veszélyforrásként kezeltek, így csőre töltött fegyverrel és rendőrkutyákkal megtámogatva szólították fel a lakosokat a közreműködésre. Mint tudjuk amerikában sokszor előbb lőnek, mint kérdeznek, így biztos nem lehetett kellemes érzés pizsamában ajtót nyitni a rendőröknek. A betörők kivitelezése kicsit amatőrnek tűnik, úgyhogy az ipari kémkedés nagy valószínűséggel kizárható, és gyaníthatóan az Apple sem olyan ajtók mögött tartja a bizalmas információkat, amit egy pajszerral be lehet törni.

Forrás: ABC7 News via Apple Insider

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!