imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Bevásárolja magát a Forma–1-be az Apple?


Az Apple nem a hatalmas cégvásárlásairól híres. Az elmúlt évek legnagyobb vásárlása egyértelműen a Beats volt 3 milliárd dollárért, de ott sem elsősorban a fülhallgatók miatt történt az akvizíció, hanem Jimmy Iovine miatt, amiből aztán az Apple Music is kinőtt. Aztán nemrég a kínai Uberbe, a Didi Chuxingba fektetett egymilliárd dollárt az Apple, de ennek is elsősorban két oka volt: egyrészt kicsit kimasszírozni a görcsöket a kínai pártvezetésből, akik megorroltak rájuk, másrészt pedig megágyazni az Apple Carnak. Ha igazak a pletykák, akkor viszont az Apple eddigi legnagyobb befektetése lehet az, ha bevásárolja magát a Forma–1-be.

Bernie Ecclestone kimagasló érzékkel vált menedzserből és csapattulajdonosból a Forma–1 meghatározó emberévé. Persze már korántsem ő az egyedüli, aki meghatározza a száguldó cirkusz jövőjét, de még mindig elég szép tulajdonhányaddal rendelkezik ebben az óriási bizniszben. Azonban ő sem lesz fiatalabb, és úgy néz ki, hogy 85 évesen a felé kacsintgat, hogy túlad meglévő tulajdonrészén. Ecclestone és a CVC Capitol Partners holding együtt rendelkezik a tulajdonjogok 35%-kával, aminek az értékét 8,5 milliárd dollárra becsülik. A brit üzletember azt mondta, hogy két jelentkező is van, akik kifizetnék az árat, azonban a holdingnak kell eldöntenie, hogy eladja-e a részesedést vagy sem. Természetesen a potenciális vásárlók kilétét nem fedték fel. Egy régi motoros brit Forma–1-es újságíró, Joe Saward azonban olyan pletykákat vélt hallani, hogy az Apple is bejelentkezett a csomagra.

Bernie-Ecclestone-Net-Worth
Bernie Ecclestone

A lassan harminc éve a szakmában lévő újságíró két pont miatt tartja elképzelhetőnek, hogy Apple bevásárolja magát, pontosabban két kifutási lehetőséget lát ebből. Azt tegyük hozzá, hogy az Apple gond nélkül ki tudja fizetni készpénztartalékából ezt a brutális összeget, azonban ekkora vásárlást még soha nem láttunk a cupertinóiaktól. Ők nem a Microsoft, aki majdnem ennyiért megvette a Nokiát, vagy most háromszor ennyiért a LinkedInt – előbbi rossz üzletnek bizonyult, utóbbit majd meglátjuk. Visszatérve a két okra, amiért mégis megérheti a befektetés Saward szerint:

  1. A tévés stream szolgáltatások felfutása és az Apple TV. Közeleg az idő, amikor már nem csomagokra fogunk előfizetni szolgáltatóknál, hanem csak azokat a műsorokat fogjuk megvásárolni, amelyek tényleg érdekelnek minket (on demand), és ezeket streamelve fogjuk nézni az internetről. Minek fizessek elő 50 csatornára, ha engem tulajdonképpen ebből 4 érdekel, és azon a 4 csatornán is mondjuk csak 5 műsor fut, amiért kiváltom az előfizetést? Az Apple TV-vel minden adott arra, hogy az Apple belépjen a tévés stream szolgáltatók közé, még akkor is, ha egyelőre döcögősen haladnak az ezzel kapcsolatos tárgyalások az USA-ban (gondoljunk a Time Warnerre). A Forma–1-et pedig világszerte rengetegen nézik, és hatalmas reklámlehetőségek reljenek benne.
  2. Apple Car. A jelenlegi hírek szerint 2020-ra várható, hogy az Apple elkészíti saját autójának működőképes prototípusát. Milyen felületen lehetne jobban promotálni egy autót, mint a Forma–1-ben? Bár izgalmas lenne Hamiltont vagy Vettelt egy Apple Carban látni, ahogy versenyeznek, itt megint csak a kontextus az, ami reflektorfénybe állítaná az Apple autóját.

Forrás: iMore

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!