imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Bezárt az oroszországi online Apple Store


Az Apple átmenetileg bezárta oroszországi internetes áruházát az orosz valuta rendkívüli értékvesztése miatt. Kérdéses, hogy milyen megoldással fog újraindulni az orosz áruház, a helyi kereskedőktől minden esetre elkapkodták az iPhone-okat és iPadeket.

Szerda reggel óta a termékfrissítésekről jól ismert üzenet fogadja az Apple oroszországi webshopjának látogatóit: hamarosan visszatérünk, frissítjük az áruházat. Csakhogy minden jel arra utal, hogy ezúttal nem új termékek vagy szolgáltatások kerülnek a kínálatba, sokkal inkább a rubel összeomlás-közeli értékvesztésére reagált így az Apple.

Oroszország gazdasága komoly veszélyben van, és ennek legsúlyosabb következményei bizonyára túlmutatnak az Apple termékek piacán, ennek ellenére figyelemre méltó lépés ez a cupertinói cégtől. Ezt mi sem jelzi jobban, mint hogy az eseményt először nem egy tech híroldal írta meg, hanem a Bloomberg, és azóta számos jelentős hírügynökség is átvette a hírt.

Az intézkedések végkimenetelét csak megtippelni tudjuk, talán még az Apple vezetői sem biztosak abban, hogy mi jelenthet megoldást a kellemetlen orosz viszonyokra. Az viszont boritékolható, hogy ha a közeljövőben újraindítják az orosz webáruházat, az egyben jelentős áremelést is fog jelenteni minden az orosz felhasználók számára.

A Bloombergnek Alan Hely, az Apple egyik szóvivője egy e-mailben megerősítette az intézkedés okát:

Az oroszországi online áruházunk jelenleg nem elérhető az árazás felülvizsgálata miatt.

A várható áremelésre azonnal reagált a piac: helyi tudósítások szerint egyszerűen elkapkodták a kiskereskedők iPhone és iPad készleteit. Vélhetően a vásárlók túlnyomó többsége a rubel további gyengülésére spekulál, és arra számít, hogy hamarosan hatalmas profittal adhat tovább a ma még nyomott áron beszerzett készülékeken.

Az orosz pénznem instabilitását figyelembe véve nem túlzás azt állítani, hogy akár nagyobb biztonságot is jelenthet, ha valaki iPhone-okba és egyéb Apple termékekbe fekteti a pénzét átmenetileg, mintha tétlenül várja, hogyan alakul az árfolyam. A Gigaom szerint az így beszerzett iPhone-ok értékállóbbak lehetnek az aranynál is.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!