imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Bill Gates sokat remél az Apple Pay-től


A Microsoft alapítóját a Bloomberg kérdezte egy videóinterjúban a pénzügyek jövőjéről, és ennek kapcsán az Apple Pay-ről. Bill Gates szerint az Apple Pay valódi előrelépést jelent, és abszolút lát benne fantáziát.

Az 59 éves milliárdos üzletember hosszú ideje visszavonult a Microsoft mindennapi ügyeitől, és ideje jelentős részét jótékonysággal, valamint a kevésbé tehetős társadalmi rétegek megsegítésével tölti. Emiatt azt is fontosnak tartja, hogy olyan emberek számára is elérhetőek legyenek a megfelelő pénzügyi szolgáltatások, akik jelenleg anyagi helyzetük miatt nem férnek hozzá a banki szolgáltatások jelentős részéhez.

Gates nyilatkozatában megemlíti, hogy az ilyen irányú fejlődésben nagy szerepe lehet az Apple új fizetőeszközének, az Apple Pay-nek is. A kártyás fizetés kiváltására kifejlesztett, mobil alapú technológia sokat segíthet abban, hogy pénzügyeinket ne csak biztonságosan és kényelmesen, de alacsony költségek mellett intézhessük.

Fantasztikus a tény, hogy bármelyik alkalmazásban vehetek valamit. Maga a tény, hogy nincs többé szükségem egy fizikai kártyára, egyszerűen végrehajtom a tranzakciót és meglehetősen biztonságosan meg tudsz győzödni róla, hogy ki van a túlvégen, igazi előrelépés.

Bár az Apple magától értetődő módon nem kifejezetten a hátrányos helyzetű csoportoknak szánja az új iPhone-okban debütáló fizetési lehetőséget, hosszú távon jelentősen felgyorsíthatja az ipar átrendeződését, és segíthet elérni a kritikus tömeget, ami ahhoz kell, hogy a piaci verseny szellemében a hasonlóan felhasználóbarát és megbízható szolgáltatások elérjék az alsóbb társadalmi osztályokat és a fejlődő országok lakosságát is.

Az Apple pay remek példa arra, ahogyan egy mobiltelefon, ami meglehetősen hiteles módon azonosítja a felhasználót, lehetővé teszi, hogy nagyon-nagyon olcsó tranzakciókat hajtsunk végre.

Bill Gates mellett a Morgan Stanley befektető iroda is igen pozitívan nyilatkozott az Apple Pay-ben rejlő lehetőségeket illetően. A befektetők számára végzett felmérést jegyző Craig Hettenbach szerint az Apple Pay-ben megvannak a szükséges elemek, amelyek hiánya a korábbi, hasonló fizetőeszközök csekély mértékű elterjedését okozta.

A többi piaci résztvevő, melyek mobil pénztárca bevezetését tervezték, nem tudták a kereskedők számára megfelelően költséghatékonnyá (PayPal, Square, Google Wallet), vagy a fogyasztók számára megfelelően felhasználóbaráttá tenni a szolgáltatást (Isis/SoftCard, other telco wallets). […] Úgy látjuk, az Apple talán mindkét problémára megoldást talált.

Forrás: Bloomberg, Appleinsider
Borítókép: Thomas Hawk

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!