imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Bill Gates: “Steve Jobs megbabonázta az embereket”


Bill Gates egy CNN-es interjújában emlékezett meg Steve Jobsról. Mesélt arról, hogyan is hozta vissza az Apple-t a csőd széléről, és hogy Jobs egyfajta “varázserővel” bírt, amivel konkrétan megbabonázta az embereket. Ebből a beszélgetésből ragadtunk ki néhány gondolatot.

Gates igen érdekes aspektusból közelítette meg Jobs lenyűgöző munkásságát az Apple megreformálását illetően:

Rájöttem, hogy én is egy kis varázsló voltam. Hihetetlen módon elbájolta az embereket, rajtam viszont nem fogott az átok, mert jómagam is varázshasználó voltam.

A NeXT 1988-as számítógépével kapcsolatban így vélekedett:

Totális bukás, az egész teljesen nonszensz volt, mégis megbabonázta vele az embereket.

Bill a szépérzék és a dizájn tekintetében ezt mondta Jobsról:

Még azóta sem találkoztam hozzá hasonló emberrel, aki ennyire jól ráérzett volna arra dizájn szempotból, hogy valójában mi jó, és mi nem az.

Az Apple és a Microsoft versengésére kitérve bevallotta, hogy Jobs a kitartó és egyben makacs hozzáállásával rengeteg pozitív dolgot hozott a cég életébe. Megemlítette, hogy azoknak, akik Steve rossz tulajdonságait keresték, nem volt nehéz dolguk, hiszen néha valóban előfordult, hogy hagyott némi kivetni valót a viselkedése.

Beszélt arról is, hogy a legnagyobb hiba, amit a Microsoft vezetése elrontott talán az, hogy a mobilpiacon nem nekik sikerült elérniük azt, amit az Androidnak. Szerinte ez a rendszer testesíti meg mindazt, ami az Apple ellentéte.

Sajnos a teljes interjú egyelőre nem elérhető, reméljük, hogy a CNN pótolni fogja ezt a hiányt a közeljövőben.

Szerintetek igaza van Bill Gatesnek? Steve Jobs tényleg egyfajta varázsló volt?

Forrás: AppleInsider, 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!