imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Steve Jobs után Bill Gates csak a második


1989-es alapítására emlékezve, a CNBC elkészítette rangsorát azokról az üzleti és pénzügyi vezetőkről, akik szerintük a legjobbak voltak az elmúlt 25 évben. A lista első helyére Steve Jobs került.

A CNBC nem csak az Apple-nél végzett munkájáért adta oda a dobogó első fokát Steve Jobsnak, hanem azért a jelentős hatásért is, amit az üzleti világba, és az emberek életébe vitt.

Jobs kreatív géniusza nem csak az iparágat és a termékeket reformálta meg, hanem minden mást is, kezdve a zenétől és a filmektől, egészen az okos telefonokig. Létrehozott egy platformot másoknak, hogy alkothassanak és forgalmazhassanak alkalmazásokat, ezzel az innováció egy még szélesebb skálán indulhatott el. Az Apple alapítója foglalhatta el az évfordulóra készített listánk első helyét az utóbbi negyed század ikonjai között. Jobs víziója kitörölhetetlenül letette a névjegyét az iparágban és szélesebb kultúrában változtatta meg a világot mint bármelyik másik rendkívüli vállalkozó vagy vezető.

Amikor a CNBC összeállította a listát, kizárólag csak az üzleti világra fókuszáltak, ezért kihagyták a politikusokat. Csak azokat a férfiakat és nőket vették figyelembe, akik a legjelentősebb változásokat tudták elérni mind a saját területükön, mind azon túl. Bár a lista több jól ismert milliárdost is tartalmaz, a rangsor összeállításánál nem számított a jelöltek anyagi helyzete.

Azt a döntést hoztuk, hogy nem vesszük figyelembe a politikusokat. Ez a lista az üzletemberekről szól. Olyan férfiakból és nőkből áll akik a legnagyobb változásokat hozták a kereskedelembe, a pénzügyekbe, az emberi viselkedésbe és a globális kultúrába az elmúlt 25 évben. Ezért kihagytuk Bill Clintont, Angela Merkelt, Jiang Zemint, Hu Jiantót, Lee Kuan Yew-t és Vladimir Putyint. A helyükre jött Oprah.

A rangsorban második helyen egyből a MIcrosoft alapítója Bill Gates következik, de ott van az Amazontól Jeff Bezos az ötödik helyen, a Facebook alapítója Mark Zuckerberg a nyolcadik helyen, és persze a Google hármas, Sergey Brin, Larry Page, Eric Schmidt akik közösen szerezték meg a negyedik helyezést.

A teljes lista:

 1. Steve Jobs – az Apple alapítója
 2. Bill Gates – a Microsoft alapítója
 3. Alan Greenspan és Ben Bernanke – a Fed korábbi elnökei
 4. Sergey Brin, Larry Page és Eric Schmidt – a Google alapítói
 5. Jeff Bezos – az Amazon alapítója és CEO-ja
 6. Warren Buffett – legendás amerikai befektető
 7. Oprah Winfrey – milliárdos műsorvezető
 8. Mark Zuckerberg – a Facebook alapítója
 9. Jack Bogle – befektető
 10. Larry Ellison – az Oracle társalapítója
 11. Rupert Murdoch – globális médiamogul
 12. Jack Welch – 20 évig a GE elnök-vezérigazgatója
 13. NR Narayana Murthy – „az indiai IT atyja”
 14. Howard Schultz – a Starbucks CEO-ja
 15. Bernard Arnault – az LVMH luxuskonszern vezetője
 16. Li Ka-shing – hongkongi üzletember, Ázsia leggazdagabb embere
 17. Carl Icahn – amerikai befektető
 18. Meg Whitman – jelenlegi HP és korábbi eBay CEO
 19. Amancio Ortega – a Zara és Inditex alapítója
 20. Michael Bloomberg – befektető, volt new yorki polgármester
 21. Sandy Weill – bankár, üzletkötő a Wall Streeten
 22. Cher Wang – a HTC alapítója
 23. Aliko Dangote – milliárdos afrikai üzletember
 24. Martha Stewart – amerikai üzletasszony, író, televíziós személyiség és modell
 25. Carlos Slim – milliárdos mexikói üzletember, többször a világ leggazdagabb embere

Forrás: Macrumors

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!